Akcija “Potpiši-Prodiši” od ponedeljka na Gradskom trgu

Nastavak akcije „Potpiši-Prodiši“ počinje u ponedeljak 19.4.2020. u 12.30 časova na štandu na Gradskom trgu. Akciju organizuju , udruženje „iRevolucija“, udruženje „Lokalni odgovor“ i  udruženje „Odbor za ljudska prava“.

Od ponedeljka 19. aprila pa sve do nedelje 26. aprila 2021. na Gradskom trgu u Valjevu će biti organizovano potpisivanje narodne incijative za zabranu korišćenja prljavog, sirovog lignita. Aktivisti udruženja „iRevolucija“, „Lokalni odgovor“ i „Odbor za ljudska prava“ će postaviti štand za prikupljanje potpisa građana svakog dana u periodu od 12 do 17časova.

Inicijativa treba da omogući da Narodna Skupština Republike Srbije u Beogradu usvoji Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti vazduha kojim će biti zabranjena prodaja sirovog lignita, ogrevnog materijala najslabijeg kategorije, koji je najznačajniji izvor zagađenja vazduha u Valjevu i u Srbiji.

Narodnu inicijativu za zabranu prodaje sirovog lignita pokrenulo je udruženje „Srbija u pokretu“ a pored Valjeva, sprovodi se i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu, Smederevu, Kragujevcu, Čačku, Boru, Užicu i Nišu. Aprilska akcija je nastavak kampanje koja je započeta u martu, ali je morala biti odložena zbog pogoršanja epidemiloške situacije u Srbiji.

Iz pomenutih udruženja pozivaju građanke i građane Valjeva da budu solidarni sa žiteljima drugih gradova u Srbiji kako bi  zajednički prikupili 30 hiljada potpisa građana da bi narodna inicijativa bila punovažna. Potpis svakog od nas može sačuvati jedan ljudski život i zdravlje koje su ugroženi zagađenim vazduhom, poručuju u saopštenju ova udruženja.

Inicijativa za čist vazduh u Valjevu: iRevolucija, Lokalni odgovor, Odbor za ljudska prava.

3 comments on “Akcija “Potpiši-Prodiši” od ponedeljka na Gradskom trgu

 1. Hiram

  Evo ih ovi što su se zdušno založili za bojkot, radili prljavu kampanju, pljuvali one koji učestvuju čak i na lokalnim izborima, a sad skupljaju potpise da neka tema uđe u dnevni red lažne narodne skupštine Srbije. Jeste li vi ljudi politički nepismeni ili ste se samo prodali?

  Reply
  1. Hiram

   Čemu ta krađa mog potpisa? Nije baš uobičajen, pa je glupo da ga kradeš i koristiš.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.