Veće danas o izveštajima javnih preduzeća

Danas će biti održana sednica Gradskog veća na kojoj će biti razmatrani izveštaji o poslovanju valjevskih javnih preduzeća u prošloj godini. Sednica Skupštine , po dosadašnjim najavama 18.marta.

Iako je logično da pre nego što budu usvojeni predloženi programi poslovanja za narednu godinu tome prethodi usvajanje izveštaja o radu za raniju godinu, takav slučaj gotovo nikada nije bio u Valjevu. Ustaljena praksa da najpre “prodju” programi, a potom usledi izveštaji se očito ne menja pa će se pred članovima Veća danas naći rezultati rada , ostvarenih investicija I konačni bilans poslovanja javnih preduzeća iako je na prethodnoj Skupštini odbornički saziv podržao predložene programe rada za ovu godinu.

Kako se već samim krajem godine moglo čuti javna preduzeća u većini su gubitaši, a Skupština grada je čak preduzeću Polet I za ovu godinu odobrila gubitak od 12 miliona dinara. Zakonom koji je donet pre desetak godina lokalnim samoupravama nije dozvoljeno da pokrivaju minuse javnih preduzeća I ustanova , ali je dodela subvencija ostala kao mogućnost da javno preduzeće može da investira u neopodno za poslovanje.

Naredna sednica Skupštine trebalo bi da bude održana 18. marta kako bi na njoj pored ovih izveštaja bili potvrdjeni predlozi Komisije koja je odlučivala o nagradama grada koje se dodeljuju na Dan grada 20. marta. Da li će uopšte takva svečanost biti održana zavisiće od epidemiološke situacije I mera koje tada budu na snazi.   

2 comments on “Veće danas o izveštajima javnih preduzeća

  1. dedagaga

    Da li koga zanima mišljenje građana i njihovih udruženja kao korisnika usluga javnih preduzeća?
    Lokalna samouprava u službi građana još uvek je samo parola.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.