Uz propratno pismo grada, sa protesta upućena molba Kriznom štabu Srbije

Nakon što je delegaciju protestanata jutros primio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, na današnjem protestu valjevskih muzičara, ugostitelja, vlasnika salona i butika svi prisutni potpisali su molbu koju će u njhovo ime Gradska  uprava dostaviti nadležnim državnim organima.

Ni izuzetno hladno vreme i povremena kiša nisu sprečili ugostitelje, muzičare , vlasnike salona i butika da se i danas okupe na Gradskom trgu i još jednom protestuju protiv aktuelnih epidemiooških mera kojima im je zabranjen rad.

Saša Ivanović predstavnik ugostitelja, informisao je prisutne da je delegacija u kojoj se i sam nalazio pored Marka Jankovića predstavnika vlasnika butika i drugih uslužnih delatnosti i Biljane Kojić vlasnice butika, tokom jutra bila na sastanku sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem.

„Gradonačelnik nas je zaista ljubazno primio, bio je to jedan prijatan i prijateljski razgovor u kom je on čovek izrazio razumevanje za naše probleme i   razumeo situaciju u kojoj se nalazimo . Predlog je da svi potpišemo molbu sa brojem lične karte i predamo gradu. Naša molba neće ići samostalno već će uz nju ići propratno pismo gradskih vlasti kojim ćemo pokušati da se izborimo za uslove rada“, rekao je Marko Janković okupljenima.

Okupljenim gradjanima objašnjeno je da Gradska uprava ne dodnosi odluke vezane za epidemiološke mere već to radi Krizni štab Srbije.

U molbi koju prate potpisi okupljenih se navodi: „Ugostitelji, muuzičari, frizeri, saloni lepote, butici i ostale uslužne delatnosti podnose molbu Gradskoj upravi Grada Valjeva da uzmu u razmatranje prekid novonastalih mera kojima se zabranjuje rad do ponedeljka 22.marta 2021.godine, sa mogućim produžetkom i nakon tog datuma. Obzirom da imaju uvid u broj zaraženih i da situacija nije kritična u našoj Opštini, dopuste rad sa poštovanjem aktuelnih propisanih mera koje se poštuju od početka vanrednih stanja i otklone time opasnost od totalnog zatvaranja tj gašenja poslovnih jedinica. S poštovanjem preduzetnici , zaposleni, i članovi njihovih porodica.“  

Kako se moglo čuti na protestu, okupljanja će biti svakodnevna na Gradskom trgu u 14h, a okupljeni gradjani složili su se da se odredi i rok za ispunjenje njihovih zahteva, medju kojima je i reprogram dugova za poreze kao i odlaganje plaćanja obaveza državi do 2022. godine. Odredjeni rok je ponedeljak 22. mart.

6 comments on “Uz propratno pismo grada, sa protesta upućena molba Kriznom štabu Srbije

 1. Kolega

  Sasa cevap vlasnik birtije od 20kvm i Marko Jankovic, propali golman, tata mu otvorio butik juce. Cekaj bre! Valjevo, ugostiteljski grad nema bolje i pametnije da vode ovu priču? Sramota braco! Najbolje i Miljka “velikog maga menadzerstva” stavite na tron i nista niste bolje od vladajuce garniture!

  Reply
 2. sofer boys

  bitno je da je se kolo oplelo na trgu,udri brigu na veselje,a vucica i vlast ni da se spomene,sutra da vam otvore radnji svi bi cutali toliko je lepo u zemlji da su jedini problemi vase radnje kafane i muzika…sramota

  Reply
 3. Biba

  Nekolicina juče intervjuisanih butikaša i kafedžija bilo na ribanju u patijskim centralama. Danas se i ne pojaviše na protestu, koji je omašio adresu okupljanja ali i uručivanja zahteva…

  Reply
 4. sin anarhije

  Ala su aktivni botovi i to od 15 44 pa nadalje , stigli sa posla , nisu ni rucali i odmah udri …. moraju da opravdavaju partijsko zaposlenje svaki dan …. jadno i bedno ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.