SNS: Narod zna i pravi razliku

Srpska napredna stranka u Valjevu odgovorila je Saopštenjem za javnost na konferencije koje su u toku jučerašnjeg dana održale opozicione partije. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Kada jedna politička opcija postane u toj meri prihvaćena od naroda, kao što je to Srpska napredna stranka, ne treba da čudi što oni koji nikada nisu ništa učinili za svoj grad i svoj narod kao jedini argument imaju prepisane floskule i mantre onih koji su isti taj narod doveli do ivice propasti.  Uspesi i rad su merljiva kategorija i daleko su vidljiviji i trajniji nego zlurado komentarisanje onih kojima ništa drugo i nije preostalo.

Rad, marljivost i posvećenost predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, je merljiv i lako dokaziv argument i kao takav je prepoznat od srpskog naroda. Dugogodišnja i stroga selekcija, kao i konkretna ostvarenja, uverili su nas u njegove progresivne namere, a izbor mirne i mudre politike, svakodnevno nam uliva optimizam i sigurnost.

U poslednje vreme primećujemo uporne pokušaje pojedinih političkih grupacija kao što je to Socijalistička partija Srbije u Valjevu, da pokažu da je njihova podrška predsedniku Aleksandru Vučiću, veća od podrške koju svojim glasovima daju članovi Srpske napredne stranke kao i građani Srbije. Raduje nas  činjenica da se ova partija u Valjevu budi i da kao jedini mogući ishod vidi program i rad Srpske napredne stranke i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Da su građani Valjeva i članstvo Socijalističke partije Srbije razumeli poruku svog gradskog rukovodstva, da jedina opcija koja nešto može da promeni na bolje jeste Srpska napredna stranka, svedoče upravo dojučerašnji članovi Socijalističke partije Srbije koji učlanjenjem u Srpsku naprednu stranku potvrđuju merljivost i rezultate rada  naše stranke  i našeg predsednika. Da li postoji veći dokaz uspešnosti od činjenice da jedna opoziciona partija snažno aplaudira predsedniku Srpske napredne stranke i predsedniku Srbije? Zabrinutost šefa odborničke grupe SPS-JS, Đorđa Pavlovića, da valjevski odbor Srpske napredne stranke nije iskazao dovoljnu podršku predsedniku, može se smatrati pukim retoričkim ukrasom (cinizmom) iza koga se krije, narodu dobro poznat izraz „Veći katolik od Pape“. Teško ćete to dostići gospodine Pavloviću, ali pohvalno je što se trudite.

Teško će to postići i oni koji u ime ličnih neuspeha i u nedostatku dokaza glasno  kritikuju. Papir trpi sve pa i nedorasla saopštenja onih koji nikada nisu ništa učinili za svoj grad. Pokušaji da se istovremeno bude i tužilac i sudija, na njihovu žalost ostaće samo pokušaji. Srpska napredna stranka duboko veruje u pravosudni sistem ove države  i transparentnost u radu . Zainteresovani smo da kao građani ove države konačno saznamo kuda se i na čije  račune odlivao novac građana Srbije, novac građana Valjeva,  za vreme propalih funkcionerskih pokušaja Jeremića i Đilasa, čije ispostave u Valjevu poslednjih dana glume zabrinutost za Valjevo i njegov razvoj. Kao nusprodukti nekadašnje Demokratske stranke možda bi za početak mogli da objasne građanima Valjeva gde je novac Vlade Japana za Gerontološki centar u Valjevu? Gde je put M4 koji su uzaludno promovisali? Gde su ulice koje su uradili , a da se nisu završile sudskim postupkom? Kako su uspeli da utrošite 84 000 evra za Divčibare, sredstva Evropske Unije, a da Divčibare ne proglasite turističkim prostorom ili još gore da od prelepe planine naprave pustoš?

Da li je to budućnost koju predlažete? Da li su to projekti vaših ispostava? Ne potcenjujte građane Valjeva misleći da davanjem novih imena i krijući se iza izraza „Sloboda i pravda“ ili „Narodna“ možete više prevariti bilo koga. Istina je jedna i ne može biti više različitih istina. Građani znaju ko ste bili u ma kakvo se odelo sada preobukli.

Dakle, preispitajte svoje standarde, preispitajte svoje strategije, svoje motive, i pred građane napokon izađite dobrom vođeni i sa progresivnim namerama. Htedosmo reći, krenite našom stazom, onom proverenom, stazom našeg predsednika Aleksandra Vučića, stazom stvaralaštva, jasno usmerenom dobrobiti, onih najvažnijih, za koje se mi borimo.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo”

51 comments on “SNS: Narod zna i pravi razliku

 1. Hiram

  Gde je novac od Gerontološkog centra? Pitajte Rasima Ljajića. On je tada bio nadležni ministar, a sada je sa vama u koaliciji. Gde je put M4? Vi ste duže na vlasti u Valjevu i Srbiji od demokrata, pa tog puta i dalje nema. Gde su ulice koje ste vi uradili u našem gradu za 9 (DEVET) godina vaše vlasti u Valjevu i Srbiji? Gde je nova infrastruktura na Divčibarama za 9 (DEVET) godina vaše vlasti u Valjevu i Srbiji?

  Reply
  1. Milan NN

   Socijalisti su tada bili na vlasti, sta me briga za Rasima Ljajic. asto skrecete paznju sa njih, smatrate da nisu odgovorni za tu temu ili ste postali njihov drveni advokat, gospodjo?

   Reply
  2. Mlad momcic

   Nemojte da placete gospodjo, sve ce da se uradi. Grad se oslobodio od ovih crvenih i sad moze napred, vidite da smo krenuli pun gas cim je sunce granulo?

   Reply
  3. Pera

   Tada su demokrate i socijalisti vladali, nemojte sad svu odgovornost prebacivati na jednog ministra i najmanju politicku opciju te koalicije koja je ojadila drzavu i Valjevo, ali izgleda i Japance.

   Reply
 2. Kum Gaja

  Svi vi igrate u kolu koje se zove SNS.. Zna se ko je kolovođa..a u kolu su do skoro igrali Velja Nevolja, Krkalovićka, pa i Boba, Gorica, Radojica i ostali..Vi ste krimanalna organizacija i narodu je sve jasno!

  Reply
  1. Kety

   Ko je uhapsio Belivuka? O cemu vi pricate? Pa da nije Vucic udario na mafiju, samo bi se smenjivali na celu mafije.

   Reply
   1. Kum Gaja

    Kety, objasni mi u odgovoru ko je Novak Nedić..?? Ko je bio šev Mutavom i Velji?? Sve će isplivati…

    Reply
 3. A ko se ljuti

  Narod je napravio razliku na izborima i glasao za bolje. Ko izgubi ima pravo da se ljuti.

  Reply
 4. Katarina

  Nemojte da se bavite socijalistima. Tu stranku ce Pavlovic i Popovic unistiti sami, ne brinite se vi.

  Reply
 5. Igor

  Za tri decenije nerada sps i tavorenja Valjeva , a sve zaslugom sps-a još uvek imaju obraza da nešto prebace SNS i predsedniku Vučiću. Mislim da su im nade propale o eventualnom povratku na vlast kada je stigla po meni fantastična vest o dve nemačke fabrike, rad na saobraćajnici u Privrednoj zoni.

  Reply
 6. Preletači

  SNS ima apsolutnu vlast devet godina. Što ta pitanja postavljate opoziciji.. Postavite to Rasimu Ljajiću, i svim onim preletačima iz G17 i DS koje ste primili u krila. Smeta vam Jeremić a ne smeta Vesić, Šapić, Mali, Trivanka, Čomić, Radujko, Knežević..

  Reply
  1. Realno gledano

   To sto je valjalo to je i preslo u sns, a sto ne valja je ostalo tamo gde jeste, jer ga niko i nece.

   Reply
   1. Realno gledano

    Kume, pa jel problem kad neko iz lokalnog fudbalskog tima predje da igra za Real Madrid ili Barselonu?

    Reply
 7. Sloboda

  Srbija je jedno, Valjevo je drugo. Socijalisti u Valjevu su postali bruka teska od kad ih Pavlovic ovde vodi, ali mislim da njega niko i ne slusa, da ni njegovi nisu nacisto sa njim, zato su i dali Milanovicu odbor.

  Reply
 8. Stefan

  Ne mogu ovi iz SPS-a da se pomire da su izgubili vlast posle par decenija. Steta je samo sto Valjevci ranije nisu videli kakvi ste prevaranti. Ali nikad nije kasno za promene.

  Reply
 9. Haha

  A to sto sef Lepi Mica iz Tubica cuva kraj srca clansku kartu SPS-a nema veze.😂 Razbijaju vas, a vi i niste svesni.😀

  Reply
  1. Dosadan si

   Pavlovicu ne smaraj, potpisi se lepo pod imenom, a ko koga razbija to se videlo na izborima i tek ce da se vidi. 🙂

   Reply
 10. Tata demokratije

  Fabrike dolaze, rade se saobracajnice, sprovesce se gasifikacija, ulaze se, dolaze stranci, zar to nije napredak za Valjevo nakon toliko godina, a tek je poceo Lazar mandat?

  Reply
 11. Taki

  Građani su prepoznali rad, trud, zalaganje i realizovane projekte. Vide da naprednjaci postižu rezultate i to su pokazali na izborima.

  Reply
   1. Pitam samo

    Polako, tek ce se na sudu reci ko je i koliko i od koga uzimao, koliko sam shvatio nekim socijalistima se vec sudi?

    Reply
 12. Miki

  Narod u sve većem broju u vama prepoznaje kriminalce i lopove, maske padaju, tako da su vam uzalzudni hvalospevi vašem predsedniku.

  Reply
 13. Veka

  Mislili su socijalisti da će postići nešto izražavanjem zahvalnosti Vučiću, ali time samo postižu kontra-efekat po svoju stranku. SNS raste na osnovi rada i rezultata dok se oni raspadaju, i to mahom sopstvenim greškama.

  Reply
 14. Zahvalan gradjanin

  Valjevo ide napred. Odmah nam je krenulo, cim su socijalisti u opoziciji, hvala im na tome.

  Reply
 15. Јелена

  Зна народ не брините. Ни ваши медији, ни корумпиране институције не могу да прикрију толике афере које правите. Само да пукне трпило.

  Reply
 16. Jovana P

  Svako radi svoj posao. Oni neka kmeče i galame, za drugo i nisu, a SNS neka još snažnije i još bolje pravi konstruktivne poteze za boljitak Valjevaca!

  Reply
  1. Dragica Markovic

   To su vase tvrdnje, narod na izborima tvrdi drugacije. Sledece izbore sns ce dobiti vise poverenja gradjana, nego prosle godine, jer se radi i gradi, a vi samo hejtujete po ceo dan i nista ne nudite narodu zbog cega bi se pridruzio vasoj politici.

   Reply
 17. Zivela Srbija i Valjevo

  Gospodjo, pogresili ste vest. Narod nece vise da trpi socijalistickog zuluma ovde u Valjevu. Rekli smo im NE na izborima i nema nazad, borba bice neprestana.

  Reply
 18. Istina

  Tuga, jad, čemer, smad i prljavština je to što vi nudite ovom nepismenom i polupismenom narodu već više od 8 godina. Kako to ne shvatate? Verovatno vam je matematika slabija strana. Pa vi gospodo nemate pristalica i to zajedno sa ništa manjim zlom za Srbiju, SPS-om, ni 20% građana Srbije. Pa zato i ovaj teks je upućen na samo toliko adresa naših sugrađana koji ne razumeju šta je život i šta je politika. Tekst je napisan školskim primerom, ali ponavljam samo za nepismene i polupismene, odnosno vaše pristalice koje obmanjujete već 8 godina. Kada se ovaj narod malo bolje opismeni, vaša organizacija kao i SPS više ovde neće ni postajati. Toliko ste naneli zla ovom narodu od sankcija, ratova, Nato bombardovanja…, da vas čekaju strašne kazne kada za to dođe vreme, a ono je blizu. Neće se desiti više ništa bez 6. oktobra.
  Elem:
  Tekstopisac kaže da ste jedina opcija koja može da promeni nešto na bolje. Pa gde ste za to bolje tolike godine? Tačno uradili ste bolje za vašu partiju i bratiju koja se obogatila na račun većine građana Srbije. Znate li da smo država sa najvećom socijalnom razlikom među građanima u Evropi. Da li znate da u Srbiji ima preko milion zaposlenih sa primanjima ispod 40.000 dinara? Da li znate da u Srbiji ima preko milion penzionera sa penzijom ispod 22.000 dinara? Pa zar vam to ne govori koliko nam je stanovništvo siromašno i koliko građana živi ispod granice siromaštva?

  Spominjete sudije i tužioce. Pa vaš lider je preuzeo rukovodeću ulogu svih institucija u Srbiji, a najviše tih koje ste spomenuli. To su počeli da shvataju i naši nepismeni sugrađani, jer se često mogu čuti reči: “Ma, presudiće njima Vučić”…

  Kakve veze sa razvojem grada Valjeva i Srbije imaju Jeremić i Đilas kada nisu već skoro deceniju na vlasti. Opet pravite neke grešeke jer niste spomenuli 600 miliona evra koje je ukrao Đilas od naroda, jer to je isto priča samo za vaše polupismene i nepismene pristalice. Za svakog pismenog čoveka je jasno da bi Đilas već trunuo u zatvoru da je to isina.

  Nešto ste spominjali i ulice, to niste smeli nikako da spominjete, jer to i moja baba od 90 godina zna da niste u stanju da popravite, kao ni da očistite i operete grad.

  Divčibare niste trebali spominjati jer ste tamo dozvolili gradnju apartmana i hotela tajkunima čija fekalna kanalizacija više nema kuda da otiče, dok građani koji imaju svoje vikendice iz vremena kadu su svi mogli da ih prave, danas ne mogu ni crepljiku da promene.

  Kažete da krenemo stazom Vučića, a i vi znate da je to toliko pogrešno da vodi ka samouništenju srpskog naroda i naše države u celini. Gospodo odoše nam svi mladi ljudi iz zemlje baš zbog staze o kojoj pišete. Mi izumiremo zbog vas i vaših “naprednih” ideja.

  Reply
  1. Буда

   Браво за коментар ! Остало им још од Броза да морају да прате туђе стазе, као овчице.

   Reply
 19. Nikola

  Eto vam sada naprednjaci pa se čupajte, napadi od svih i sa svih strana, naravno argumentovano. Na naplatu vam dolazi Milan Gajić i njegova dela i ostali. Napravili su vam štetu iz koje teško može da se izvučete…

  Reply
 20. sofer boys

  da mi je znati ko vas placa sve ovde da komentarisete,a da placaju vas gradjani jer ste si zaposleni u drzavnim firmama ,al necete jos dugo i vi sns i ovi iz sps,uskoro idete u istoriju,bay bay

  Reply
 21. Baka Marina

  SNS je dobio apsolutnu podrsku gradjana, a i to je znak da je narodu dosta sps-a na lokalu.

  Reply
 22. Sofija

  Vidljive su lose posledice vladavine opozicije u Valjevu, narod je izabrao na izborima opciju za koju je smatrao da ce najbolje da reprezentuje njegove interese kao i da sprovede planirane investicije u gradu.

  Reply
 23. Миркас

  Немој да се скреће пажња са Радојице и невидљиве деце.

  Reply
 24. Mangup

  Ja cu i dalje da glasam za naprednjake. Oni ljudi rade, to je posteno, ostali samo sede i likuju, a nisu nikada radili ili nisu hteli dok su bili na vlasti ili nisu znali, nebitno je.

  Reply
 25. Jelica

  Samo iz stranke oterajte one koji su pravili probleme i koje samo članstvo očima ne može da vidi i biće puno bolje, što bi rekli ovi iz ssp nekakvi Gajići…

  Reply
 26. Mile

  Narod najbolje zna i zato narod vise nece socijaliste. Dosta su oni zavijali u crno ovaj grad i zatvarali preduzeca.

  Reply
 27. 6 oktobar

  Hahaha. Pa bili ste zajedno u vlasti do ove godine. A sada ste malo vaš odnos preformulisali na vlast i konstruktivnu opoziciju (SPS glumi opoziciju). I da vidimo te rezultate iz vaše zajedničke vladavine koja traje 9 godina?

  Reply
 28. Srbijaaa

  Najjaci smo!!! SNS je najbolji!!! Samo budite takvi uvek, dostojanstveno, idemooo!!!

  Reply
  1. Istina

   Смрад, чемер и прљавштину на све стране, уз то нестајање једноиг народа и државе.
   То је ваша политика допринела!

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.