Pauza u akciji „Potpiši-Prodiši“ zbog pogoršanja epidemiloške situacije

Udruženje Lokalni odgovor obaveštava javnost u Valjevu da se do daljeg odlaže akcije prikupljanja potpisa za narodnu inicijativu kojom se traži zabrana prodaje sirovog lignita. Budući da se epidemiloška situacija u Srbiji pogoršava, te da su nadležni državni organi usvojili dodatne mere ograničavanja, organizatori akcije su doneli odluku da se odlože planirane aktivnosti kako bi se sačuvalo zdravlje građana i aktivista koji su prikupljali potpise. Ovom prilikom se zahvaljuju svim građankama i građanima koji su svojim potpisom podržali narodnu inicijativu proteklih dana.

„U ovom trenutku, stavljamo zarez na ovu priču, odlažemo prikupljanje potpisa za prvu priliku kad to bude izvodljivo. Blagovremeno ćemo vas obaveštavati o daljim planovima, a u međuvremenu pozivamo da nas kontaktirate ako želite da se priključite inicijativi za prikupljanje potpisa u budućnosti. Uskoro će biti objavljen tačan broj prikupljenih potpisa u svim gradovima u Srbiji. Sve liste sa potpisima će biti predate Narodnoj Skupštini Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

Udruženje građana „Srbija u pokretu“ pokrenulo je kampanju „Potpiši prodiši“ kojom se traži zabrana prodaje sirovog lignita i prelazak na kvalitetnije vrste energenata. Jedan od glavnih ciljeva kampanje je pokretanje narodne inicijative i prikupljanje 30.000 potpisa građana kako bi se predlog zakona ušao u skupštinsku proceduru.

Narodnu inicijativu za zabranu prodaje sirovog lignita pokrenulo je udruženje „Srbija u pokretu“ a pored Valjeva, sprovodi se i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu, Smederevu, Kragujevcu, Čačku, Boru, Užicu i Nišu. Organizacije koje su se priključile ovoj inicijativi u borbi za čistiji vazduh su “Irevolucija” iz Valjeva, “ProTok” iz Smedereva, “Odbranimo Teslu” iz Pančeva, “Dom omladine” Bor, “Lokalni odgovor” i Odbor za ljudska prava iz Valjeva, inicijativa “Vazduh nije roba” iz Zrenjanina, “Ekostraža” i startup “Taraba”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.