NN lice oskrnavilo spomenik borcima

UBR Valjevo prijavilo je nadležnim organima da je došlo do skrnavljenja spomen obležja borcima kod Fonda PIO.

Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja kaže da je NN lice bacalo blato po imenima poginulih boraca, heroja i umrlih ratnih vojnih invalida kao i ispred Spomen obeležja gde se polaže cveće.

“Ovo je bruka i teška provokacija upućena nama borcima u Valjevu i Srbiji i mi to nećemo dozvoliti i ti huligani bolje da se sami prijave policiji nego da ih mi tražimo! To je napad na Srbiju i odbranu zemlje i sve poginule od 1990. godine.Sve je zlikovački urađeno prativši naše aktivnosti i kada mi nismo bili u Valjevu. Tražimo od nadležnih organa da odmah nađu počinioce i kazne ih prema Zakonu”, kaže Bradić I dodaje da će se na ovom slučaju  videti I rad tužilaštva  u Valjevu.

1 comment on “NN lice oskrnavilo spomenik borcima

  1. Podrška Udruzenju

    U tom delu parka oko spomenika se ne ciste travnjaci od strane Vidraka. svaki dan ulaze i gaze travu, čupaju grane rastinja, ostavljaju stenad lutalica u kutijama,bacaju pikavce i pepeljare u saksije sa tujama pored spomenika, kamenjem lupaju podne svjetiljke, otvaraju i skidaju pokretnu ogradu oko travnjaka, rade pregibe na toj ogradi, sede na ogradi i vezuju bicikle donose igračke i prave igralište za decu iako ono malo dalje je za tu namjenu uređujeno i postoji.. Takodje mokre po spomeniku, vrše nuždu i ljudi i dzukele, a ima i na klupi i na zemlji često iskorištenih prezervativa i spriceva sa iglom gđe se tu drogiraju u noćnim satima. Horde mladih se ti noću okupljaju, sede i drže noge na klupi, urlaju vrište smeju se, pevaju, gđe jedu ostavljajući za sobom tone plastičnih tanjira, hartije, praznih paklica. Roditelji sede na te 3 klupe a šta im rade decica i ne gledaju niti opominju. Užas . Zar su pali borci dali svoje zivote za nas život i slobodu koju mi uživamo to zaslužil????. Jedino resenje je da se taj park ponovo sredi i posadi ponovo cvece koje je Vidrak sadio, da se zamjene pocepane zastave, smanji broj klupa u tom delu, skinu umrlice koje se lepe na Stub javne rasvjete iza klupa i posadi cvece umesto zaraslog žbunja iza klupa. Treba obnoviti i sasušene tuje u zardinjerama kao i kameni plato okolo spomenika jer su se ploče razvalili a i deca i omladina ih odvaljuju. Možda ne bi bilo loše da gospodin Bradić i udruženje angazuju nekog redara ili čuvara jer zaista je to očigledno neophodno ili pak postaviti video nadzor u parku oko spomenika. Inače moj ujak je ubijen u Bjeljini od strane okupatora 1942. u svojoj 17 toj godini a pradjeda mi je kao komunista streljan na Krusiku 1941.GOD. Ničiji spomenik nikad ne sme biti oskrnavljen. Učinioce i vandale sto pre naci i kazniti. Bradicu imate podršku gradjana Valjeva koji poštuju pale borce.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.