Krizni štab odlučuje : Policijski čas ponovo?

Pre gotovo godinu dana Srbija je bila medju prvim zemljama koje su uvele policijski čas kao oblik odbrane stanovništva od korona virusa. Krizni štab narednih dana ponovo će razmatrati istu mogućnost.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba  za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Zoran Gojković naveo je da je medicinski deo tog tela predložio uvođenje policijskog časa u cilju borbe protiv koronavirusa a da će odluka biti doneta narednih dana.

Gojković je nakon sednice Kriznog štaba naveo da medicinski deo tog tela smatra da smanjenje rada za sat, dva ili tri u objektima gde je veliki promet, ne donosi ništa u pogledu borbe protiv širenja koronavirusa.

“Beleži se povećanje broja zaraženih i ono što je medicinski deo Štaba predložio danas je da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, jedino kroz vid vanrednog stanja, odnosno policijskog časa, rekao je on, uz napomenu da je to jedini način da se spreče kontakti, bar na sedam do 10 dana”, rekao je Gojković.

Prema njegovim rečima, stav tog dela štaba jeste da bi u ovom trenutku to bilo najcelishodnije rešenje, bez ulaženja u to kakve bi ekonomske posledice “lokdaun” izazvao.

On je rekao da je ostalo da se članovi Štaba sastanu u sledećih dan, dva ponovo, da se do tada obave različite konsultacije i da se zatim donese adekvatna odluka, koja je najbolja za sve.

Za sada nema objašnjenja na koji način bi policijski čas trebao da bude realizovan ukoliko bude uveden , odnosno da či će važiti samo za večernje sate, vikende ili će po ugledu na mart 2020. godine možda ponovo biti uvodjen u trajanju od nekoliko dana zaredom .

Da li ćemo ponovo biti zaključani , ostaje da se vidi , a izvesno trebalo bi da bude poznato do kraja nedelje. 

12 comments on “Krizni štab odlučuje : Policijski čas ponovo?

 1. Valjevac

  E sada će da dobiju narod na ulici. Par hiljada bogatih sa skijanja zatvara Srbinu. To se leči ulicom a ne zatvaranjem i policijskim časom.

  Reply
 2. Čuvar u zatvoru

  Zatvaraj sve,ovo najviše odgovara Krušiku i onako nema posla,a višak radnika

  Reply
 3. Tesnjarka

  Oni koji su se cuvali i vakcinisali,sada treba da trpe zbog neodgovornih,bahatih…pa gde su bili pametnjakovici iz med.dela kriznog staba kada su mocni,bogati,punili skijalista pravili zurke…a vi narode necete moci ni na groblja najmilijih u subotu…
  E preterali su ga stvarno…nije stvar u novim merama,nego postovanju postojecih…e nece moci…u subotu ,sta god da bilo,svi pravac na groblja,manja opasnost je nego na Kopaoniku…mrtvi ne prenose virus…bezobrazluk

  Reply
 4. Živ je Tito

  Naravno policijski čas,šta njih briga za zadušnice, sada se vidi da su komunisti na vlasti,nikada nisu ni odlazili

  Reply
 5. Mefisto

  Na 8500 zaraženih dnevno policijski čas nije bio opcija, sada na 3500 hoće da ga uvedu? Gde je tu zdrava logika? Davno sam rekao da je ovo dresiranje naroda, hoće da vide do koje granice mogu da nas drže na uzdama.
  Prvi talas vakcinacije je prošao, sada je slabiji odziv, pa novim merama, lažiranim brojkama i zastrašivanjem naroda hoće da nateraju što veći broj ljudi da se vakciniše. Spremni su na sve.

  Reply
 6. sin anarhije

  Prvo , ne odlucuje o tome tzv krizni stab iliti vece staraca , vec veliki vodj licno … a drugo , od ove vlasti sve same gluposti vec 10 godina , pa sto se neko cudi na ovo , licno necu nista postovati , za ove nisam glasao i ne zanimaju me , pokazali su se dovoljno smesni , mada kod onog prostog dela stanovnistva sve prodje , bez obzira da li je u pitanju mesecna afera ili nezakonito uzimanje para sa penzija …

  Reply
 7. Istorija

  1915g u velikoj epidemiji tifusa, dnevno je umiralo 150 bolesnika,Valjevo imalo po 6000 stanovnika,pa uporedite ondašnje lekare i sadašnje

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.