Borci će uvek biti uz svoj narod, državu i decu Srbije

UBR Valjevo izdalo  je saopštenje za javnost povodom slučaja oduzimanja dece porodici u mestu Blace. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Godinama a u zadnjih par meseci deca iz Suvog dola kod Blaca bila su bez prave nege i dok im je baka bila u bolnici. Baka je završila u kolicima i tada je predsednik Gvozdenog puka Srbije Dejan Milošević Kuna pritekao u pomoć.

Videvši svoje greške pojavljuje se iznenada direktorka i socijalni radnik Centra za socijalni rad iz Blaca. Ta prva pojava im nije uspela i decu nisu uspeli da uzmu.

Odmah je obaveštena Ministarka za boračka pitanja Prof dr Darija Kisić Tepavčević od strane D. Miloševića i Lj. Bradića i to je bilo 04.03.2021. godine. i obavezala se da će preduzeti sve aktivnosti u skladu sa Zakonom.

Dana 19.03.2021 godine opet se pojavljuje direktorka i par radnika sa ženom koja navodno treba da preuzme decu-negovateljica a sve to uz asistenciju policije. Kao i uvek predsednik Gvozdenog puka Srbije Dejan Milošević Kuna zatekao se tu i to sve snimio i tražio da prekinu sa nasiljem nad decom, pozivao policiju da reaguje ali bez uspeha, jer isti su samo šetali ispred vrata kuće.

Direktorka i radnice su na silu dete od 15 godina Marka, hteli da odvedu ali se dete branilo i uspelo da pobegne i jedno od odeljenja kuće u kojoj žive i deca i baka i to se vidi na snimku a šta je bilo iza zatvorenih vrata o tome možemo samo da sumnjamo.

Dejan Milošević Kuna je tražio da policija reaguje i zaštiti dete međutim isti to nisu uradili. U kući su razvaljena dvoja vrata a Marku su nanete povrede dok je sestra bila kod prvih komšija i tako se spasila od nasilja a drugo dete ima 9 godina.

Nastavlja se agonija tih trauma dana 20.03.2021. godine i dete Marko postavlja barikade u kući plašeći se da će doći ponovo da ga otmu na ovakav užasan način.

Ministarstvo za boračka pitanja i Ministarka Prof. dr Darija Kisić Tepavčević je osudilo ovako ponašanje i u celosti prenosimo isto saošštenje:

,,Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osuđuje postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević.

 Uz svo razumevanje za njihov odgovoran i težak posao, Ministarstvo poziva sve zaposlene u centrima za socijalni rad da u svom radu i postupanju prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi. 

 Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga. 

 Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će, u okviru svojih nadležnosti, ispitati postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu i na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere. 

 Ministarstvo je uvereno da je ovakvo ponašanje radnica Centra za socijalni rad izolovan slučaj i da je rad zaposlenih u institucijama socijalne zaštite isključivo u interesu korisnika“.

Tražimo da se odmah suspenduju i krivično gone radnici centra za socijalni rad i policajci koji nisu hteli da zaštite dete od ovakog nasilja a postavljamo javno pitanje šta rade Tužioci u Srbiji i do kada ćemo mi ovo sve da trpimo???

Sada je stanje mirno, deca su istraumirana, vrata polomljena a mi se pitamo gde i kuda sve ovo vodi i ponašanje pojedinaca koji treba da pomognu građanima a ne da se ovako ponašaju. 

Zato smo i tražili obračun sa kriminalom za koji građani pričaju da postoji a mi sumnjamo u pojedinim Centrima za socijalni rad i sa građevinskom mafijom u Srbiji.

Gvozdeni puk Srbije i

Udruženje boraca Valjevo”

1 comment on “Borci će uvek biti uz svoj narod, državu i decu Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.