Stan na dan rešenje za žurke?

Poslednjih dana oni koji izdaju stan na dan pred velikim su izazovom, dozvoliti žurku ili ne. Mladi očito u zakupu stanova, kuća i vikendica vide rešenje za zatvorene kafiće i zabranu okupljanja.

Sve je izostalo u prethodnoj godini. Ponajviše izgleda druženje . Mladi koji su navikli na izlaske morali su svoje navike polako da menjaju s obzirom da se kafići i restorani zatvaraju u 20h . Ne treba zaboraviti da su se poslednju deceniju navike vezane za izlaske najpre promenile. Vreme izlazaka drastično se promenilo. Sa nekadašnjih 20h pa potom 22h prešlo se na 23h . Ova pomeranja pratila su zapravo pojavu noćnih klubova u Valjevu koji su uredjenjem radnog vremena dobili mogućnost da rade samo danima vikenda u noćnim satima počev od 21 pa sve do 3h iza ponoći.

U Valjevu nema više „staze slonova“, a vreme Korzoa toliko je daleko da ga samo nastariji pamte. Mladi pak traže rešenja sledeći neke svoje nove trendove.

Zima i zabrane okupljanja pa i ograničeno radno vreme ugostiteljskih  objekata očito su primoli mlade ljude da se preorijentišu na zakupe vikendica, stanova pa i kuća. Kako u Valjevu postoji samo jedan hotel dok je Grand konačište, a  Narcis i ne radi poslednjih par godina priliku za dodatnu zaradu Valjevci su videli u izdavanju stana na dan pa pojedini idu toliko daleko da kupuju nove nekretnine kako bi se ovim poslom bavili.

Gosti koji se u objektu najčešće zadržavaju 24h ne stvaraju probleme. Problem su žurke. „U stan ne primamo maloletne i neophdno je da pokažu ličnu kartu svi koji žele da iznajme stan. Ipak nedavno smo imali nekoliko situacija gde su recimo dve devojke iznajmile kuću i iako smo im ukazali da u stanu mogu biti samo njih dve već posle par sati bilo ih je skoro 20. Uneli su alkohol i grickalice i žurka je počela. Morali smo da ih zamolimo da napuste objekat“, priča J.D.

Žurke u stanovima u stambenim zgradama uznemirenje su za ostale stanare , a često nastaje i šteta u samom stanu.

„Momak je iznajmio stan i rekao da je razlog iznajmljivanja lekarski pregled, da mora da sačeka rezultate . Medjutim nije bilo tako. Napravio je žurku, epilog je bio uznemirenje stanara, polomljen nameštaj, razbijena ogledala, pobacane stvari.  Flaše i smeće na sve strane. Šteta ogromna“, kaže jedan od ljudi koji ima objekat za izdavanje.

Koliko će situacija sa korona virusom još potrajati niko ne zna, ali najave za sada govore da će protivepidemijske mere ostati na snazi s tim da će možda u nekom periodu narednih meseci moguće biti ublažene. Do tada stanodavcima ostaje da budno prate i procenjuju zakupce.

1 comment on “Stan na dan rešenje za žurke?

  1. Joca Kontras

    U moje vreme se stan na dan uzimao, ako covek hoce nesto, s oprostenjem, da pamprci.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.