Opština Mionica ulaže milion dinara u zaštitu od poplava i požara

Opština Mionica uložiće milion dinara u zaštitu od poplava i požara. Novac će biti uložen u opremanje Sektora za vanredne situacije i Sektora za civilnu zaštitu opštine Mionica, kako bi bili što adekvatnije pripremljeni i osposobljeni za pravovremenu reakciju i rad, zaključak je prvog sastanka Radne grupe za prevenciju prirodnih nepogoda i katastrofa, koja je formirana u Mionici. Novac za opremanje centara donirala organizacija “Čovekoljublje” Srpske pravoslavne crkve, koja je odobrila grant u iznosu od 5.000 dolara godišnje u trajanju od dve godine.

Radna grupa čiji će aktivni član biti i „Čovekoljublje“ ima zadatak da izradi analize, procene rizika i planove za prevenciju koji su neophodan preduslov za konkurisanje kod republičkih fondova i institucija za dodelu sredstava za uređenja vodotokova. Cilj je da se opasnosti i rizici od prirodnih nepogoda svedu na najmanju moguću meru.

Radna grupa će se pre svega fokusirati na izradu planova prevencije u selima Virovac, Tabanović, Planinica, Gornji Lajkovac. Organizacije “Čovekoljublje”, je zajedno sa lokalnom samoupravom pomagala da se saniraju štete nastale od poplava i požara, iz 2020, odnosno 2017. godine.

1 comment on “Opština Mionica ulaže milion dinara u zaštitu od poplava i požara

  1. Hiram

    Ovde novac daje opština Mionica ili “Čovekoljublje”? U naslovu piše da je to opština, a u tekstu je to zapravo “Čovekoljublje”.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.