Info centar u holu Gradske uprave

Valjevo će biti prvi grad u Srbiji u kome će biti realizovan projekat Info centra vezanog za zapošljavanje . U holu Gradske uprave gde će biti smešten info centar gradjani Valjeva moći će da da dobiju sve potrebne informacije vezane za prekvalifikaciju, obuke, slobodna radna mesta i prava i obaveze vezane za status i zaposlenog i nezaposlenog lica. Tim povodom narednih dana sporazum o saradnji potpisaće gradonačelnik Lazar Gojković i direktor NSZ Zoran Martinović.

Kao rezultat intenzivne saradnje grada i NSZ Filijale Valjevo u narednom periodu biće potpisan sporazum o saradnji izmedju grada Valjeva i NSZ . Sam Sporazum predstavlja osnov za stvaranje zajedničkog partnerskog odnosa i pružanja medjusobne podrške za realizaciju nove usluge Sistema integrisanih informacija Nacionalne službe i grada Valjeva, kroz osnivanje Info centra u holu Gradske uprave, a u cilju zapošljavanja i integrisanju na tržište rada.

„Gradjani će pre svega dobiti mogućnost da budu informisani i time idemo u susret novim investitorima u Valjevu. Pored informacije o slobodnim radnim mestima tu će biti komletno sadržane sve informacije koje se odnose na kretanja na tržištu rada. Takodje na info pultu nalaziće se flajeri Tehničke škole gde će moći da se vide uslovi za 21 obuku koju ova škola trenutno radi. Na nama je da uradimo sve što je do nas da svaki gradjanin zna kakve su mu mogućnosti. Mnogo nezaposlenih nema informaciju o programima koje Filijala realizuje , a u koje mogu biti uključeni“, objašnjava član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku Marko Jeftić.

Valjevo će po uspostavljanju info centra i zvanično postati prvi grad u Srbiji u kom je jedna ovakva usluga omogućena . Jeftić kaže da je veliki doprinos realizaciji ovog projekat dala upravo lokalna Filaijala za zapošljavanje i drirektor Milan Djenadić.

„Zajedno smo radili na ovom projektu i velika zahvalnost zaista na ovakvoj saradnji. U holu gradske uprave je instaliran info pult i tv monitor na kome se gradjani mogu informisati i pratiti slobodna radna mesta . Takodje ćemo težiti da u narednom periodu u aktivnosti info centra uključimo i obrazovne ustaove u gradu kao i ostale ustanove kod kojih naši sugradjani ostvaruju svoja prava. Plan je da tu gradjanima kasnije omogućimo i infomracije vezane za oblast socijalne politike . Takodje već smo razgovarali sa Ekonomskom školom u Valjevu da učenici pravnog smera mogu na tom pultu ostvariti neophodnu praksu“, naveo je Jeftić dodajući da se razmišlja i o daljim mogućnostima proširenja usluge kako bi gradjani na jednom mestu dobili što više informacija.  

4 comments on “Info centar u holu Gradske uprave

  1. Darko

    da nećete možda da zaposlite nekoga ? ili možda da nekog vama bliskog stavite da radi tu na pultu ? trice i kucine,mlacenje prazne slame,evo prodajem maglu,investicije,info pult za trazenje posla. Jedno pitanje za ovog clana gradskog veca,inace dojucerasnjeg radnika Krusika : u jeku otpustanja skoro 900 ljudi iz Krusika od strane nesposobnog direktora Lukica,sta cete i kako te ljude zaposliti,ili ih na neki nacin zastititi? ili cete ih pustiti niz vodu kao i sve sto ste do sada pustili niz vodu ???

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.