Ulice se čiste po prioritetu

Sneg koji je intenzivno padao u toku sinošnje večeri u toku noći je prestao da pada , a visina snežnog pokrivača na pojedinim mestima u gradu kreće se do 10 cm. Na Divčibarama do 20 cm.

Jučerašnji sneg praktično je prvi ozbiljniji sneg u samom gradu , a kako saznajemo u odeljenju za infrastrukturu u samomom gradu trenutno je 6 vozila koja rade na raščišćavanju snega. “Ulice su prohodne , preduzeće koje radi zimsko održavanje čistilo je ulice  I u toku noći. U samom gradu je trenutno šest vozila u pogonu, na seoskim putevima takodje 6 I jedno vozilo je na Divčibarama. Što se tiče samog grada ulice se čiste po prioritetima koji su odredjeni “, kaže Branko Vuković načelnik odeljenja za infrastrukturu.  

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.Vozači treba da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu  a PZP  savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Foto: Dragan Krunić/snežna noć u Valjevu

Kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm.

foto: Dragan Krunić/snežna noć u Valjevu

Zbog snega i leda na kolovozu, zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na pojedinim putnim praavcima u okolini Valjeva. Za ostale kategorije vozila obavezna je zimska oprema i upotreba lanaca na sledećim putnim pravcima:

Valjevo – Poćuta – Debelo brdo, preko Debelog brda ZKŠ

Valjevo -Užice Okletac – Rogačica – Kostojevići – Užice ZKŠ

Valjevo Podbukovi 1ZKŠ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.