Udahni muziku – ciklus prazničnih koncerata valjevske muzičke škole

2020. godinu , MŠ „Živorad Grbić“ će i uslovima u kojima su svi kulturni programi odloženi do daljnjeg, ispratiti na svoj prepoznatljiv, u Valjevu omiljen način, serijom prazničnih koncerata koji će u periodu od 1. do 14. januara biti emitovani na Televiziji Marš, o čemu, nešto više govori direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

„ Ova godina je poremetila mnoge planove  u našoj školi ali i otvorila prostor za nova razmišljanja i nove prisutnosti u valjevskoj stvarnosti.

Situacija u kojoj od marta meseca u školi kojoj je muzika  ime, imamo praznu koncertnu salu, naterala nas je da istražimo druge načine  za  promociju naše talentovane dece, kvalitetnih programa,  i svega onog što jeste život škole od septembra do juna. Ove godine zvučali smo  kroz uspešna učešća na republičkim i međunarodnim takmičenjima   organizovana u online aranžmanu (ostvareno ukupno 39 nagrada na 5 takmičenja)  , kroz kontinuirano plasiranje interesantnih sadržaja na našem you tube kanalu  i našoj fb stranici, a u samom finalu godine,  Valjevcima ćemo se predstaviti kroz tri koncerta inspirisana Novom godinom, Božićem i Srpskom Novom godinom,  objedinjena pod nazivom „Udahni muziku“,  koji će se emitovati   na Televiziji Marš, 1. 7. i 14. januara 2021.  ’’ tvrdi direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Ciklus koncerata „Udahni muziku“ jeste nastavak saradnje MŠ „Živorad Grbić“ i Televizije Marš koji predviđa emitovanje koncerata i promociju kvaliteta ove institucije u 2021. godini,   koja je započela emitovanjem koncerta 15 učenika gitare MŠ „Živorad Grbić“ na ovoj televiziji, 27. decembra.  Koncert „ EHO VARTA“  je koncert posvećen valjevskom festivalu gitare „VART“,  koji ove godine, zbog epidemiološke situacije, po prvi put za 12 godina postojanja nije održan početkom decembra, u valjevskoj muzičkoj školi.

 Koncerti „Udahni muziku“ inspirisani su  tradicionalnim Novogodišnjim koncertom škole, koji je već duži niz godina jedan od najlepših valjevskih programa kreiran  povodom Nove Godine. Imajući u vidu da u školskoj 2020/2021. godini,  koncertna sezona u muzičkoj školi nije realizovana, poželeli smo da kroz saradnju sa Televizijom Marš predstavimo značajno veći broj naših najtalentovanijih učenika , što prilično odstupa od nekog uobičajenog plana novogodišnjeg programa, tako da će se kroz tri koncerta ovog ciklusa, čuti muziciranje predstavljeno u 38 tačaka naših solista, kamernih ansambala, devojačkog hora srednje muzičke škole, orkestra harmonika, etnomuzikološke sekcije   i kamernog gudačkog orkestra FENIKS.  

U valjevskoj muzičkoj školi,  prilikom  kreiranja koncertnih programa, uvek se vodi računa o tematici koncerata te će i u ciklusu „UDAHNI MUZIKU“ to biti slučaj. Publika će u okviru novogodišnjeg koncerta čuti efektna, virtuozna, najpopularnija dela klasične, filmske i popularne muzike dok će Božićni koncert   i koncert povodom Srpske Nove godine, biti vreme  posvećeno  plasiranju muzike srpskih i ruskih autora i u sebi nositi jednu, duhovniju, uzvišenu atmosferu što nesumnjivo i jeste glavno obeležje ovih praznika. – izjavila je direktorka škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.