U ovoj godini dalje opremanje Vidraka

Skoro 128 miliona dinara u ovoj godini biće izdvojeno za investicije u opremu i održavanje JKP Vidrak. Grad Valjevo u pomenutom iznosu učestvuje sa 82,5 miliona.

„Predvidjeno je da iz budžeta grada za Vidrak bude opredeljeno 82,5 miliona i ta sredstva biće utrošena najpre na održavanje javnih zelenih površina gde je predvidjeno 21,2 miliona i održavanje čistoće sa javnih površina 45,3 miliona. To su dve najveće pozicije kada je budžet grada u pitanju , a predvidjeno je i 9 miliona za funkcionisanje azila i dodatna dva miliona za njegovu rekonstrukciju i jošš 5 miliona dinara iz Eko fonda“, kaže Ksenija Badem direktorka JKP Vidrak.

Kada su u pitanju sopstvena sredstva ovog javnog preduzeća, ona navodi da se vodilo računa o svakoj radnoj jednici u okviru preduzeća pa  je predvidjena i nabavka kamiona, ali i traktorska prikolica i mašina za obeležavanje parkinga.

„Plan investicija pravljen je na osnovu potreba radnih jedinica . U nekim stvarima smo gledali i malo unapred tako da ćemo u ovoj godini nabaviti grajfer koji nam je neophodan za divlje deponije , ali i mašina kamion sa rukom koja će nam poslužiti ukoliko u jednom trenutku predjemo na podzemne kontejnere, a s obzirom na ovo trenutno stanje verujem da su nam podzemni kontejneri itekako neophodni. Nama se u centru grada stvaraju mini deponije zbog kontejnera. Iako redovno izdjubravamo naši radnici zatiču situacije da kontejneri nisu puni, ali smeća oko kontejnera ima mnogo više. Za grajfer je predvidjeno 11 miliona, auto smećar  od 22 kubika 13 miliona dinara, polovni buldožer  7 miliona dinara , njegova nabavka nam je neophodna jer  ovaj koji imamo je jako star i više puta popravljan“, navodi Badem.

Medju investicijama, po njenim rečima naći će se autopodizač za koji je predvidjeno 8 miliona dinara,  mašina za obeležavanje parkinga i kolovoza 1,3 miliona. „Predvidjena je i nabavka  prikolice za traktor koja nam je potrebna za jedinicu zelenila 500 000 dinara, i putarski kamion sa kipom 4 miliona dinara koji će biti korišćen za selekciju otpada, odnosno prikupljanje suve frakcije. Prredvideli smo nabavku hladnjače za dva pokojnika 600 000 dinara s obzirom na povećan broj sahrana, do sada smo imali jednu do dve sahrane dnevno, a sada se taj broj prilično povećao i mi imamo sada u ovom trenutku tako reći odložene sahrane, odnosno sahrane koje su zakazane za 4 dana“, kaže Ksenija Badem ističući da su investicije preduzeća na nivou od 45,4 miliona dinara.

S.V

24 comments on “U ovoj godini dalje opremanje Vidraka

  1. Mala grmi

    Vidrak posluje par godina u olusu, za razliku od Vodovoda koji su strucnjaci iz sps-a dokusurili. Nova direktorka naatavlja trend i zaista imam lep osecaj i vezi nje.

    Reply
  2. Petra

    Ovom kupovinom nove opreme umnogome se modernizuje JKP Vidrak i doprinosi boljem radu. Izdvojena suma novca je u više nego dovoljna za bolji i ljepši izgled grada Valjeva, posebno kada je zelenilo u pitanju.

    Reply
  3. Igor

    Verujem da će Vidrak sada još više posvetiti pažnje čistoći grada, podizanju novih i održavanju već postojećih zelenih površina

    Reply
  4. Milorad

    Bitno je da se vodi računa o svakoj radnoj jedinici. Nadamo se da ce Vidrak voditi racuna o svom gradu lao i do sada.

    Reply
  5. Taki

    Za Valjevo mnogi kažu da je najprljaviji grad i zato Vidrak mora da nađe način, samostalno i uz pomoć grada, da učini što je više moguće na rešavanju problema čišćenja ulica, odnošenja i deponovanja smeća, održavanja ulica. Postoje ti neki problemi koje ni građani ni Vidrak ne mogu da reše sami, ali moramo ipak raditi i na sopstvenoj kulturi – da ne bacamo smeće gde stignemo, da ne pljujemo po ulici, da počistimo za sobom i tome slično. Hajde da najavljene investicije za ovu godinu budu samo početak dobrog upravljanja problemom odlaganja otpada i upravljanjem zelenim površinama.

    Reply
  6. Gile

    Jel imaju ovi botovi iz SNS nekog šefa da im skrene pažnju da su im komentari bljutavi i smešni i da samo iritiraju građane. Nema smisla više

    Reply
  7. Sirce

    Grad je uzasno prljav i neuredan a nadasve zagadjen. A Vi se samo hvalite kako trosite nase pare. Sto niste napisali koliki su Vam troskovi za plate energente ……. grejete se na struju koji to gradjanim moze sebi da dozvoli.

    Reply
  8. Dule

    Treba da se nađe dobar model po kome bi se rešio problem đubreta i kontejnera koji nedostaju u gradu. Bilo bi dobro i da se opredele neka sredstva, da se napravi neki projekat koji bi, uz reciklažni centar, pomogao ljudima da se opredele za primarnu selekciju reciklabilnog otpada (plastika, elektronika, staklo, karton) u kućnim uslovima, tj. na mestu nastanka tog otpada.

    Reply
    1. Miloš Marjanović

      krenuo je projekat. Bilo je pre neki dan u vestima, nađite na netu opis projekta

      Reply
  9. Sava

    Mislim da bi Vidrak uštedeo dodatna sredstva da na javne površine na koje inače sadi jednosezonsko cveće zasadi višegodišnje biljke i da se bavi njihovim redovnim održavanjem. Možda to ne bi bila značajna sredstva, ali svaki sačuvan dinar može da se opredeli za neku investiciju poput ovih koje su pomenute gore.

    Reply
  10. Milan

    Salama je opet u trendy…parizer sitno seckan sa sve lepinjom za vredne radnike boot sns sistema

    Reply
  11. KANARIS

    Da li JKP Vidrak i dalje radi u kooperaciji na odrzavanju zelenih povrsina sa firmama kao sto su ULTRA Va ili sa firmama koje imaju sediste u Lazarevcu a ogranke u Popuckama.?

    Reply
  12. Goran Markovic

    Ova stolica , sto ili bolje receno cela prostorija su mnogo ,,prljavi,, ako znamo ko je sve sedeo tu pre Ksenije Badem i sta je ostavila zadnja v d direktorka Kalat Jelena a i predhodno Sladjana Markovic e sada Ksenija treba da ispravlja sav kriminal koji je bio .Lepo je i dobro to sto ce se modernizovati ali cemopratiti i sve tendere jer ocito da je neko i to dobro omastio brkeove u JKP Vidrak , naravno da ce se o tome pisati i sve to dokumentovano .Medjutim da bi mi svi videli da ce Ksenija Badem i oni koji su je predlozili zaista postovati zakon pod broj jedan iz Vidraka MORA da ode Jelena Kalat koja i dalje radi u istoj firmi gde su se desavale mnoge afere i gde je ta ista Kalat Jelena nedavnbo dobila oportunite sto znaci da je priznala krivicno delo a po mojim saznanjima vode se jos neki postuci pred Drzavnim organima , tako da je Jelena Klat nagradjena za krsenja zakona .Takodje zelim da kazem da ogroman broj gradjana sprema se da podnesu jos krivicne prijave protiv svih {ma ko i gde bio} koji ocito stite bivsu v.d Kalat Jelenu gde bi novopostavljena direktorka trebala da izadje u javnost sta i kako je bilo na primopredaji tj, preuzimanja JKP Vidrak , ako toga nema onda postoje i drugi pravni nacini da se to regulise .ali moje misljenje isto tako da nece biti kao sto je bilio is predhodnih vremena i setimo se samo koliko je novca gvozdenovic doeljivao JKP Vidrak pa se pitam i pitamo gde je taj novac i sta je uradjeno ili su se samo novci troskali i namestali tenderi .Dalje , ovde neki kometrai su toliko providni da samo stete Kseniji Badem jer decki koji pisete pohvale pa morate jednom shvatiti da zanmo ko pise i toliko providno i glupo da je to dno dna i vise cete pomoci Kseniji da cutite ili neki pametan komentar i bar napravite vremenski razmak.Ksenijin rad tek treba da vidimo i pustimo je da radi nadam se u interesu grada i svih nas gradjana.

    Reply
  13. Dusan Micanovic

    Oprerite NASELJE OSLOBODIOCI VALJEVA,Ulice u naselju blatnjave od lisca.Samo lickate oko opstine.Oni ista ne placaju.Mi gradjani kaljavog naselja vas placamo.

    Reply
  14. nikola

    Za početak molom Vidrak da kante koje stoje na ulici prazne do kraja. Ko je primetio, izađe radnik iz kamiona i rukom sa vrha što može da uzme to ubaci u kamion i tako redom. Kante ostaju do polu pune.
    U Kolubari treba da se stavi još kontejnera, postojeći broj je mali.

    Reply
  15. Borivoje

    vec dve nedelje od pocetka 2021 neiznosite djubre iz Visegradske ulice a racune cete verovatno ispostaviti kao da ste ceo mesec radili. Radite svoj posao ne slikajte se samo

    Reply
  16. sin anarhije

    Svaki komentar vucicevih sendvicara je tragicno bljutav , svi su sablonski , iz stranke dobijaju vec napisane , jer mucenici nisu u stanju da narodskim jezikom opisu kako Srbija nezadrzivo grabi ka gornjim delovima atmosfere …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.