Prijave za vakcinu preko E-uprave

Prijava za vakcinisanje protiv korona virusa za gradjane je moguća na portalu E-uprave.

Da bi se popunio upitnik potrebno je kliknuti na obeleženo polje „Pokreni uslugu“, nakon čega se otvara formular koji treba popuniti i uneti tražene podatke.

Kako se navodi da na portalu E-uprave, građani mogu da odaberu bilo koju vakcinu protiv korona virusa koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili željenog proizvođača vakcine, jednog ili više njih.

O terminu i mestu vakcinacije građani će biti obaveštavani putem imejla ili SMS poruke, a upitnik se može popuniti i za članove porodice.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je  da će biti dovoljno vakcina na rasplaganju za sve građane koji budu želeli da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Brnabić je naglasila da Srbija ima dogovore sa različitim proizvođačima za osam miliona doza, što je potrebno za četiri miliona ljudi.

Verujem da će samo taj broj biti dovoljan, ali ako bude potrebno imaćemo dodatne količine, rekla je premijerka i dodala da se širom Srbije vakcinišu zdravstveni radnici.

Ona je ukazala na to da je do sada vakcinisano približno 9.300 osoba u prve dve prioritetne kategorije – gerontološki centri i zdravstveni radnici, što je zadovoljavajući nivo.

Premijerka je navela da je planirano da se u narednim danima ubrza program vakcinacije građana, napomenuvši da je tokom praznika završen plan punktova za masovnu imunizaciju, koji će iduće nedelje usvojiti Krizni štab.

Ona je dodala da će građani od četvrtka, 14. januara, moći i preko kontakt centra da se prijave.

Imaće opciju i da kažu da li žele bilo kojom vakcinom koja je odobrena da se vakcinišu ili žele da se vakcinišu određenom vakcinom, da bi u sistemu mogli da planiramo dalje potrebe i sve te brojeve uključimo u plan masovne vakcinacije, objasnila je ona.

4 comments on “Prijave za vakcinu preko E-uprave

 1. Branko

  Kako nisam jo’s uvek pozvan za vakcinu prijavio sam I zenu majku I strinu pre mesec dana i nismo obavesteni jo’s uvek I’ll to samo u beogradu primate vakcinu ostali nema veze bitno da je dao madjarima I crnogorcima

  Reply
 2. Danko

  Prijavio sam se za vakcinu sputnik 17.03

  još nisam dobio poziv a pozive su dobili oni koji su se prijavili kasnije ???

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.