Postojeće mere ostaju na snazi-Djaci će u školu kombinovanom metodom nastave

Postojeće protivepidemiološke mere ostaju na snazi do daljeg , odluka je Kriznog štaba sa jučerašnje sednice. Drugo polugodište za školarce počinje kako je I predvidjeno 18. januara.

Mere za borbu protiv virusa korona, po kojima je rad ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica, kozmetičkih salona i teretana ograničen do 20 časova ostaju I dalje na snazi I kao takve obuhvatiće I eventualni doček Srpske nove godine. Na snazi je I dalje zabrana okupljanja za više od pet osoba , a epidemiolozi su ponovo apelovali da uobičajenih proslava ne bude.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će se tek narednih dana videti kakvi su efekti novogodišnjih slavlja u Srbiji koja su iza nas , odnosno da li će doći do ponovnog porasta broja obolelih.

Ministarka je takodje objasnila I da trenuto ne postoje prepreke da drugo polugodište u srpskim školama počne kako je to i bilo predvidjeno 18. januara. Djaci će školsku godinu nastaviti u režimu iz prvog polugodišta, odnosno školu će pohadjati kombinovano onlajn I odlaskom na nastavu uz poštovanje postojećih mera nošenja maski I održavanja distance.

Nacionalni mediji prenose I da će se eventualne nove mere procenjivati nakon Srpske nove godine I početka polugodišta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.