Odzvonilo jagnjećim brigadama?

U novom budžetu na poziciji troškovi putovanja gradonačelnika smanjeni su za pola miliona. Na sednici Skupštine odbornici SPS –a tražili povećanje ove pozicije zbog investitora i ručka, Gojković odgovorio da je opredeljenih 150 000 dinara sasvim dovoljno.

U budžetu za 2020. godinu na poziciji toškovi putovanja gradonačelnik bila je cifra od 650 000 dinara. Novim budžetom na ovoj poziciji opredeljeno je 150 000 dinara. Amandmanom na ovu poziciju SPS-JS je zatražila povečanje na 300 000, duplo više od predvidjenog.

Za skupštinskom govornicom obrazlažući amandman šef odbornike grupe SPS-a Djordje Pavlović je potencirao na povećanju kako je rekao zbog investitora: „Pa ne mislite valjda da će svi doći Vama na noge , to je potpuno jasno da morate putovati , ako ništa bar do Beograda. Ovde se govori o industrijskoj zoni i dolasku investitora , a s druge strane opredeljeno je samo 150 000 dinara za troškove putovanja“.

Korak dalje otišao je odbornik JS Dragan Popović Pop koji je posebno naglašavao ručak : „Jel vi živite od vazduha? Ne jedete , ne pijete ? Kada sam ovu poziciju video mislio sam da je neka greška. Sve ulazi na usta, činjenica je da morate da jedete i da se na putu troše pare“.

Dok je Popovićeva izjava izazvala i malo smeha u Sali , za govornicom je Radojica Rstić šef odborničke  grupe SNS rekao da je neprimereno tražiti povećanje: „Od trenutka dolaska gradonačelnik je smanjio plate, sebi nije napisao nijednu dnevnicu, niko ga nije video da vozi službeni auto van radnog vremena. I njemu ste, takvom čoveku našli da tražite da poveća putne troškove?“

Raspravu o hrani i putovanjima prekinuo je sam gradonačelnik Lazar Gojković koji je za govornicom rekao: „Zaista nije potrebno da povećavamo ovu poziciju. Ja se hranim kao i svi drugi ljudi. Primam platu kao i ostali i od nje mogu sebi da kupim da jedem . Isto se hranim na putu kao svi gradjani. Ne mislim da neko treba da dodje meni na noge i zato ću ja ići kao što već idem. Ovu smo poziciju dobro procenili i razmotrili i mislim da je ovo sasvim dovoljan iznos“.

U celom slučaju priče o putovanjima i troškovima , ne treba zaboraviti na dve činjenice. Najpre, da je sadašnja opozicija, SPS, u prethodnom sazivu na ovoj poziciji glasala i odobrila 650 000 dinara , pola miliona dinara više od ovogodišnjeg iznosa, a potom da za četiri godine u Valjevo nijedan investitor nije pokrenuo pogon. U svetlu ove dve činjenice nerazumlljivo je sa kojim motivom je usledio pomenuti amandman jer ako 650 000 nije bilo dovoljno za put do investitora  zašto bi po mišljenju SPS-JS sada bilo dovoljno 300 000 koliko je amandmanom traženo? Ili je to bilo tek onako? Zarad brojnosti amandmana? Ili drugačijih navika?

21 comments on “Odzvonilo jagnjećim brigadama?

 1. Konobar

  Deca komunizma, Popović bivši Titov zet ,jede ko vršalica,ovaj drugi Pavlović član komunističke partije gledao kako jedu komunisti pa se uplašio da će ostati gladan,kada je tudja lova u pitanju za klopu uvek malo

  Reply
  1. Milan NN

   Hehehe upravo to. Mislim da je Pavlovicu smisao zivota upropascen cinjenicom da ne moze vise da se zdere na racun opstine.

   Reply
 2. nikolica

  Hteli da poentiraju na amandmanima a na ovom su zabili sami sebi gol. Pavlović počeo da se ponaša kao cirkuzant, ruši dostojanstvo skupštine,krši poslovnik, dok ga neuka sekretarica skupštine i predsedavajuća neopominju jer nisu još dorasle vodjenju skupštine i to Pavlović maksimalno koristi jer su došli na “njegov” teren.

  Reply
  1. Milosav Tiosavljev brat

   Nije on neki strucnjak. On se samo tripuje da je nesto superiorniji od ostalih samo zato sto je od malih nogu u foteljama i sto mu se namestaju pozicije. Sto kaze nas narod “trebao je dva preduzeca da upropasti da bi postao kadar”. Zali Boze bacenih para.

   Reply
 3. Savan

  Žao mi je, ali, neće više biti krljanja , šderanja, lokanja na Platanima,
  ito CELE Gradske uprave, ito na kraju kalendarske godine, i za doček
  Srbske Nove Godine, a, sve na teret gradskog budžeta!!!
  A, da ne govorim, koliko su puta bivši kradonačelnik Konrad, i zamenik
  mu Klonfer, žderali i lokali po gradskim kafićima, i kafančinama, i tako
  pretvorili svoje stomačine u burad bez obruča!
  Mene ovde mLogo zabrinjava ogromno ”poštenje” ovog lepog Miće koji brani
  Odluku aktuelnog gradonačelnika da nema više bahanalija koje je Narod ranije plaćao!
  Verovatno mu se dodvorava, edabi mu dodelio kakav NEVIDLJIVI PROJEKAT, jer, jbg,
  kriza je, i ponestalo para i u firmi za osiguranje pod nazivom najviše planine u bivšoj
  SFRJ! Takvi projekti su čudo. U njima ima love i za ćapanje s obe ruke…

  Reply
 4. Maja

  O, ludog naroda! Pa, oni baš to i hoće, da poredite Gojkovića sa Gvozdenovićem, i da kažete kako je ovaj mlađi divan. I da mu tapšete. I da pljujete ove parazite socijaliste. Stvarno je IQ prosek ovog naroda nizak.

  Reply
  1. A nista prasece?

   Majo, zaista ste me odusevili kako ste to sve lepo shvatili i divim vam se do nervnih slomova. Samo zaboravljate jednu stvar, a to je da su socijalisti ovim amandmanom i pokazali da je dobro sto nisu na vlasti i pokazali su da su nista drugo do obicna jagnjeca brigada.

   Reply
 5. Teta Nada

  Lazare duso svaka ti cast. Ti si nas ponos i dika i milo mi je sto si pravi cuvadar i vodis racuna o nasim parama.

  Reply
 6. Bravo Lazare

  Da li je moguce da se ovi socijalisti zeljni mesa? Naviklo to decenijama da jede i pije na racun gradjana i ne moze da veruje da postoji neko ko tako ne zeli.

  Reply
 7. Dragica Markovic

  Ovo sto je rekao Rstic je sasvim istina i ja sam jednom videla gradonacelnika kako parkira svoj privatni auto na parking iza tamo erste banke i nisam mogla da verujem da je neko takav i da placa parking. Da li su takvi svi u opstini? Ne slede primer i dolaze privatnim automobilima na opstinski parking. Umesto da slede primer Lazara Gojkovica oni se ponasaju lose. Lazare sve to utegni i neka se dozovu u pamet.

  Reply
 8. Mama-mia

  Jeli bre indijanci botovski, što se niste javili kad su jagnjeće brigade mudro jedrile četiri godine .Naravno pod komandom Konrada tik uz njega Klomber,teča Mire pojelo se izjelo od mrsnog ,posnog sve i svašta zaključno sa bajaderama a Majin komentar je u pravo z centar za pametne dovoljno …

  Reply
 9. dragan

  alo botovi sto ste povampirili jos nisu stigli sendvici doci ce i vama kraj nicija nije do zore gorela e nece ni vasa

  Reply
 10. Muž Nadin..

  Pitajte Rstića dalije išao na platane,pustite vi socijaliste..Za govornicom se vidi koje kakav pravnik..Sadaću naprednjaci dobiti pravnika iz Vladimirovaca..

  Reply
 11. Gluma

  Kako Rstić hvali Lazara na skupštini za govornicom ni glumac mu ravan nije..Takoje hvalio i Gvozdenovića.

  Reply
 12. Mnogo ste glupi

  Samo sto ste botovi toliko tupi da nema dalje. Kakve veze socijalisti imaju sa tim troskovima sada? Ali polako, ovo je autogol za vas naPrdne.

  Reply
 13. Mile Seljak

  Ala su ozlojedjeni ovi Ivkovicevi botovi. Tacno po stilu pisanja vidite da su oni Djilasovi, posto socijalista vise i nema nakon kampanje.

  Reply
 14. Dragicin Komšija

  Uhvatili ste se za kola ko Mara za Kriv q rac, mene intresuje da li triglav u kome je rstić direktor osigurava vozila opštine? Intresuje me koliku kiriju plaća firma teiglav osiguranje čiji je rstić direktor lokalu u kome se nalaze porodici Gojković?
  Hvatate se za siću, maltretirate najniže plaćene ljude u opštini a Kombinacije pravite u Milionima na krupno.

  Reply
 15. Mefisto

  Ima jedno dete, ime mu je Laza …
  Gde će on da putuje i kod koga?
  Divčibare su mu najdalja destinacija, zato mu je i više nego dovoljno 150.000
  Zato će sve to naplatiti ovi iz Šapca, Lazarevca i ostalih okolnih gradova što su zaposleni na rukovodeća mesta u Valjevu.
  Za prošlu vlast smo govorili da je loša,
  ali ova će je nadmašiti.
  Najnepismenija i najnesposobnija vlast na čelu sa Malovićem i Sekulićem i …
  al’ ga drukče zovu materina maza.

  Reply
  1. Sin anarhije

   Tako je prijatelju , gradonacelnik je figura , samo slusa one odozgo sto je i normalno , jer nema nikakvog iskustva u poslu kojim je POCEO da se bavi , a prethodna radikalska banda je toliko potrosila na sebe da cemo sad da stedimo 4 godine …. pazi BOGA TI , a kad cemo sredjivati glavnu ulicu i goruce infrastrukturalne probleme po gradu a ima ih mali milion , dok cistimo dugove prethodnika …. tako funkcionisu sledbenici velikog vodje i zato smo medju najbednijim evropskim zemljama ….

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.