Nova trafostanica za Dupljaj

Na inicijativu grada u selu Dupljaj biće uradjena nova trafostanica, a 58 domaćinstva konačno će imati normalno snabdevanje električnom energijom.

postojeća trafostanica

U selu Dupljaj juče je i zvanično počela rekonstrukcija niskonaponske mreže i izgradnja nove trafostanice. Načelnik odeljenja za infrastrukturu Branko Vuković kaže da radovi na elektromreži praktično dolaze posle mnogo godina od kad je uradjena postojeća trafostanica. „Rekonstrukcija niskonaponske mreže biće uradjena prema domaćinstvima Stankovići, Tufegdžići, Djukići , Vitorovići. Ovom rekonstrukcijom će čak 58 domaćinstava dobiti kvalitetnije snabdevanje strujom. Ova domaćinstva su imala jako loše snabdevanje strujom, napon je bio loš , a često struje nije bilo , sada će taj problem biti rešen“, rekao je Vuković.

Branko Vuković

Nova trafostanica biće snage od 50kW i očekivanja su da će u potpunosti zadovoljiti potrebe pomenutih domaćinstava. „Ljudi će ovde sada imati napon koji ne oscilira i moći će normalno da žive i rade . Na žalost nije ovo jedina trafostanica kojoj je potrebna rekonstrukcija i u planu je da u narednom periodu budu uradjene još dve . Mi smo insistirali na prioritetima, a po zahtevu gradjana i u skladu sa ED-om koji je izvodjač radova i njihovim takodje planovima biće radjeno po prioritetima. Konkretno ova trafostanica radjena je 50-tih godina i sada vidite i sami kako to izgleda . Naravno , shodno prioritetima i finansijskim mogućnostima EPS-a biće nastavljeni radovi i na drugim objektima u drugim selima“, rekao je Vuković i dodao da je rok za izvodjenje radova 90 dana.

Kako se moglo čuti , vrednost radova je oko 3,5 miliona dinara.

3 comments on “Nova trafostanica za Dupljaj

  1. Milan

    Vitorovic je odbornik,moraju prvo njega da podmire I namire,koga briga za Paune,Ogladjenovac,Taor I ostala sela.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.