Gradonačelnik Valjeva pozvao građane da se odazovu vakcinaciji

Vakcinacija građana protiv Korona virusa počela je u sredu u Valjevu. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i njegov pomoćnik Miloš Milutinović obišli su danas građane i zaposlene zdravstvene radnike u hotelu „Grand“, gde se obavlja vakcinacija.

Od direktorke Doma zdravlja dr Branke Antić, gradonačelnik je obavešten da je drugi dan protekao uspešno i da je 469 ljudi juče vakcinisano. Prvog dana je vakcinu primilo 125 sugrađana, a gužve su nastale, jer su pozvani svi koji su se preko portala E-uprave prijavili za kinesku vakcinu „Sinofarm“.

Gradonačelnik Lazar Gojković je istakao da je „zaustavljanje pandemije Korona virusa najvažniji zadatak čovečanstva, jer je ova bolest odnela dosta života, trajno oštetila zdravlje građana, zaustavila svet i ekonomiju, jednostavno promenila iz korena naše živote!“

„Ceo svet se udružio da pronađe vakcine koje će pomoći da se ova bolest zaustavi i ponosan sam što se naša zemlja, zahvaljujući naporima predsednika Republike Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, koju predvodi Ana Brnabić, svrstala u red zemalja koje su među prvima počele sa vakcinacijom svojih građana!Kao gradonačelnik Valjeva sam ohrabren što je vakcinacija u našem gradu juče počela i što su naši sugrađani svesni važnosti da prime vakcinu! Apelujem na građane da ne podležu neproverenim informacijama i teorijama zavere, jer stručnost svetskih i naših zdravstvenih institucija garantuju da ćemo primiti najbezbednije i najkvalitetnije vakcine, koje za cilj imaju da nam sačuvaju živote i zdravlje.Pozivam građane da se prijave za vakcinaciju, ali i da nastave da sprovode sve preventivne mere i u narednom periodu, jer je potrebno vreme da vakcine počnu da deluju i da većina stanovništva bude zaštićena i bezbedna. Prva dva dana su protekla u uhodavanju i sada možemo reći da vakcinacija protiče bez problema. Još jednom se zahvaljujem zdravstvenim radnicima, koji su nakon skoro godinu dana rada u preteškim uslovima, dodatno angažovani na organizaciji vakcinacije i obaveštavanju sugrađana“, poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković nakon obilaska hotela „Grand“ u kome je počela masovna imunizacija građana Valjeva.

U valjevski „Dom zdravlja“ je stiglo 1500 doza kineske vakcine „Sinofarm“, koje se daju prema prioritetima. Sada se vakcinišu stariji od 65 godina, a nakon toga će početi vakcinacija prosvetnih radnika, pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, predstavnika medija, a potom i ostalih kategorija stanovništva.

Grad Valjevo

7 comments on “Gradonačelnik Valjeva pozvao građane da se odazovu vakcinaciji

  1. Pezioner

    ..Celo rukovostvo stranke,sa sendvičarima treba pred kamerama da se vakciniše,tobi bilo drago i Vučiću da čuje i da vidi..Rstiċu organizuj to,poštosi istaknuti član ,pokaži svojim primerom..

    Reply
  2. sin anarhije

    Uvek i na svakom mestu gajiti i odrzavati kult licnosti naseg jedinog, Bogom danog, istinskog velikog vodje , bez koga bi nam zivoti bili prazni a mi kao guske u magli letesali levo desno, gore dole kao muve bez glave ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.