Raport rada u 2020 i aktivnosti u 2021 godini

Udruženje boraca Valjevo svojim članovima i svim građanima čestita Božićne i novogodišnje praznike sa željom da imaju puno zdravlja i sreće. Ovo udruženje osvrnulo se I na svoj rad u 2020.godini.

“U 2020 godini u kojoj je virus Korone zaustavio život uspeli smo da uradimo najviše do sada u svom postojanju i delovanju.

Direktno u programe i projekte koje smo sproveli uz puno poštovanje preporuka Kriznih štabova i Vlade Srbije uključeno je oko1200 članova udruženja koji su koristili besplatne medicinske preglede, besplatne zubarske usluge, besplatan pregled očiju sa dobijanjem naočara za dioptriju, besplatne edukativne ekskurzije, besplatna predavanja sa druženjem i keteringom, besplatnu podelu majica, dukserica, flajera, kačketa, dugotrajnih perivih maski, privezaka, hemijskih, kalendara sa logom udruženja, besplatnom podelom higijenskih paketa, dezinfikcionih sredstava, vizira, rukavica itd.

Za pohvalu je da se pored sprovođenja aktivnosti niko do sada nije zarazio u prostorijama udruženja boraca i dobio virus Korone zbog organizovanosti i poštovanja mera koje smo sproveli.

Sada i u narednom periodu se radi (decembar i januar) na izradi završnih finansijskih računa, izradu programa i projekata za 2021 godinu, vrši se podela maski, privezaka, majica, kačketa, kalendara sa logom udruženja isključivo bez ulaska u prostorije udruženja i podela se vrši preko prozora. Na takav način vodimo računa o svim članovima udruženja i zaposlenim radnicima koji na radnom mestu moraju da drže distancu nose masku i vizire i čuvaju se svi od zaraznog virusa.

Grad Valjevo je ispunio sve obaveze prema Udruženju boraca Valjevo i nikada bolja saradnja nije ostvarena nego u zadnjem vremenskom periodu za koju je zaslužan novi mladi gradonačelnik Lazar Gojković. 

Isplaćene su sve subvencije po uredbi grada Valjeva i na tom planu saradnja je odlična koja je ostvarena i sa načelnicom Zorom Bojičić i načelnikom Željkom Tabašević.

Ministarstvo za boračka pitanja je izvršilo sve obaveze po Zakonu ratnim vojnim invalidima, Cir, Mrvi i porodicama poginulih boraca.

Dugogodišnja borba za jedno pravo je ostvarena a to je Zakon o borcu koji stupa na snagu 01.01.2021 godine i svi borci se posle nove 2021 godine moraju obratiti gradu Valjevu radi dostave potrebne dokumentacije i dobijanja statusa borca i boračke legitimacije.

Nas sedam u Srbiji, Dejan Milošević Kuna, Gojko Arsenović, Mile Nastić, Dejan Golubović, Božidar Petrović, teški ratni invalid u kolicima Pudarević Novak i Bradić Ljubomir dugogodišnjom borbom i štrajkovima smo se izborili za Zakon o borcu koji nije odličan ali ima dobru polaznu osnovu za bolji, posle 30 godina i svako pravo iz Zakona isključivo sprovodi Grad Valjevo i Ministarstvo za boračka pitanja a Udruženja boraca nemaju prava da se mešaju niti izdaju bilo koji dokumenat ili pravo koje sleduje iz Zakona.

Pregovori u vezi ratnih dnevnica su trenutno stali koje vodi Dejan Milošević Kuna sa Vladom Republike Srbije zbog virusa Korone.

Nastavljamo u 2021 godini dalje sa aktivnostima i boljim položajem naših članova kao i negovanje dobre saradnje sa gradom Valjevom i mladim gradonačelnikom Lazarom Gojković i njegovim saradnicima.

Gvozdeni puk Srbije

Generalni sekretar i

Udruženje boraca Valjevo

Predsednik Bradić Ljubomir“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.