Video – Prvi sneg i gotovo neprohodan put do Divčibara

Prvi pravi sneg zadao je ozbiljne probleme onima koji su se danas zaputili put Divčibara. Gradjani Vamediji dostavili fotografije i snimke , a u razgovoru tvrde da je put za mnoge bio neprohodan.

Svako ko se danas , prvog pravog zimskog dana zaputio put Divčibara imao je problem sa prohodnošću. „Neverovatno da je ovaj sneg nekog iznenadio , dva puta sam danas išao do Divčibara i to je zaista trajalo jer je put bio neočišćen, a uspevao sam samo zato što imam pogon na sva četiri točka“, napisao je jedan od naših sugradjana.

Drugi pak tvrde da se na Divčibare moglo samo sa punom zimskom opremom i vučom na sva četiri točka.

„Na Bogdanovića brdu bila je prisutna policija i oni su kontrolisali vozila u smislu opreme i guma . Upozoravali su ljude da ne pokušavaju da prodju ukoliko vide da automobil nije opremljen“, priča Valjevac A.R.

Deonicu puta od Valjeva do Divčibara održava Preduzeće za puteve odnosno, nadležni su Putevi Srbije. S obzirom da su Divčibare poslednjih godinu dana doživele već ekspanziju u razvoju i shodno brojnim investitorima koji su došli , ali i nameri države i grada Valjeva da u ovu planinu ulaže pravo je pitanje da li se neočišćeni put podrazumeva?

Ako želimo da nam neko u zimskom periodu dodje na Divčibare kako da to učini , ako se putevi ne održavaju?

Danas je do Divčibara bilo teško doći, a ključno je pitanje da li će se ova situacija ponoviti?

Što se grada tiče i samih Divčibara na tenderu je ovaj posao dobilo preduzeće Ingrap omni.

Kontakt telefoni:

–        Za prijave na putevima i ulicama u gradu Valjevu: 0648216773

–        Prijave na teritoriji Divčibara: 0648216798

9 comments on “Video – Prvi sneg i gotovo neprohodan put do Divčibara

  1. Obavesteni

   Ja imam 60 godina, tako je zadnjih 50 nikada nije ocisceno. Iznenadjenje bi bilo da je ociscen na vreme. Par puta sam prisustvovao, sneg pocne da pada dezurni sa kamionima kazu nema ga dovoljno za ciscenje, da bi posle dva sata sve bilo zavejano.

   Reply
  1. Godza

   Što se tiče Divčibara i čišćenje puta, situacija je sve gora iz godine u godinu.Isto se desilo i prošle godine 30.dec 2019god čistači snega nečiste sneg dok pada, kada prestane oni izlaze na put.
   Juče sam prošao put Va – Kaona, put odlično očišćen iako je vejao sneg, ali zato Kaona-Divčibare put zatrpan snegom.

   Reply
 1. Geak

  Nikad nisam ostao bez struje, a redovan sam posetilac.
  Mozda naselje, deo u kom odsedate ima problema sa strujom?

  Reply
 2. Gulanferi bre

  Opštini Valjevo treba oduzeti sva prava gazdovanja ,korišćenja dakle sve u vezi Divčibara sva ovlašćenja .Takvu blagodet imati tu ispred nosa, a godinama ,decenijama ne činiti ništa je čist greh ti nesposobni,primitivni ljudi kojisu vodili i vode ovu palanku nemaju obrazovanja,sposobnosti ,talenta ,kreativnosti za bilo kakvu rabotu sem ličnih interesa …

  Reply
 3. penzioner

  Imam kuću na Pitominama,Osečenica,Divčibare .Ni vode ni struje ni puta ni kanalizacije.Lažu 50 godina da će biti.Na samim Divčibarama se gradi,peru pare,bez plana .Haos i onda ih iznenadi sneg u decembru.ODGOVORNOST.Ko održava put IMGRAP OMNI. Za pametne dosta.

  Reply
 4. Početak

  Najveći vešeraj za pranje para u Evropi su Divčibare,a rodonačelnik je pop,koje će se vrlo brzo pretvoriti u kanalizaciju

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.