Olujni vetar nosio sve pred sobom – Ekipe Vidraka već na terenu

U Valjevu je noćas duvao olujni vetar koji je na mahove dostizao brzinu od 86 km/h. Olujni vetar lomio je grane drveća pa i sama stabla. Šteta vidljiva i na privatnim i državnim objektima.

Bezazleni južni vetar koji je s večeri počeo da duva u Valjevu pretvorio se u snažan olujni vetar koji je već iza 21h sat dostizao brzinu od 86 km/h.  Jačina vetra oduzimala je dah , a ovog jutra na sve strane vidljive su grane drveća , lišće, ali i mnogo ozbiljniji i veći problemi kao što su crepovi sa kuća, izvaljeni kalkani.

Foto: D . Krunić /krov koji je skinuo olujni vetar

Ekipe valjevskog Vidrak od ranog jutra su na terenu. „Na sve strane je vidljivo šta je vetar noćas uradio. Radnici su podeljeni u nekoliko ekipa i trudimo se da najpre uklonimo sve sa kolovoza kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao. Granja ima u velikoj meri,  a u parkovima su izvaljena i stabla, polomljen mobilijar. Za neke stvari će nam trebati više vremena da ih vratimo u prvobitno stanje, a sada radimo ono što je najhitnije i idemo iz centra ka periferiji sa sredjivanjem“, kaže za Vamediu direktorka JKP Vidrak Ksenija Badem.

Vetar je prema prvim informacijama izvaljivao stabla na Pećini, skinuo krov sa VIPOS-a , izvalio kapije , obarao manje djubrijere.

Distribucija – 13 dalekovodnih pravaca u prekidu. Očekuje se da pola bude uskoro  osposobljeno , a ostatak do kraja dana.

 Telekom – neke bazne stanice nemaju struju i fiksna telefonija u tim delovima nije u funkciji. U Telekomu kžu da postoji velikii broj prijava, a pravo stanje biće poznato tek kada prorade bazne stanice.

Vidrak – najkasnije do sutra  sve  će biti uklonjeno. Ekipe od jutra na terenu.

Vodovod – stanje redovno.

Vatrogasci – 6 intervencija povodom vetra. Uklanjanje stabala i krov sa VIPOS-a

Očekuje se da u toku dana i gradjani Valjeva koji su pretrpeli štetu istu počnu i da prijavljuju pa će samim tim i obim štete biti poznatiji.

*fotografije: Vamedia

1 comment on “Olujni vetar nosio sve pred sobom – Ekipe Vidraka već na terenu

  1. MILAN MILOSEVIC

    SAMO BIH MOLIO LOKALNE VLASTI DA NE OBECAJU DA CE POMOCI JER U LAZ TAKVOG OBECANJA SAM SE LICNO UVERIO I 2019 I2020god.OD DRUGE VRSTE ELEMENTARNE NEPOGODE, POPLAVE GDE SU LAZNIM OBECANJIMA SAMO NAS DODATNO NAMARGACILI.DAKLE NIKAKO PRIJAVA JER UMESTO NADOKNADE U BILO KOM PROCENTU DOBICETE LAZNO OBECANJE.TO JE MOJE ISKUSTVO.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.