Održan 4. međunarodni matematički turnir ,,Integral kup“

U organizaciji Podružnice matematičara Valjevo i Valjevske gimnazije održan je 4. međunarodni matematički turnir ,,Integral kup“, koji je ove godine realizovan korišćenjem informaciono-komunikacijskih tehnologija, na internetu.

Na turniru je učestvovalo 140 takmičara iz pet država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije i s ponosom ističemo da valjevski matematičari uspešno podižu lestvice ciljeva promocije nauke, negovanja matematičkog podmlatka i stvaranja novih mostova saradnje u obrazovnoj zajednici jugoistočne Evrope.

Na turniru su se takmičili učenici od šestog razreda osnovne škole do drugog razreda srednje škole, a veoma zapaženu ulogu su imali i mladi matematičari iz Valjeva. Svi takmičari su pokazali izuzetno visok stepen odgovornosti, kreativnosti u rešavanju problema i poštovanja protivnika, jer su na najbolji mogući način poštovali propozicije turnira i dali pun doprinos da pobede zdrav takmičarski duh, mladost i nova prijateljstva. U ekipnoj konkurenciji nagrade su dodeljene u dve kategorije.

 U konkurenciji gimnazija iz Srbije koje rade po programu matematičke gimnazije, najuspešnija je bila ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda, druga je bila ekipa gimnazije ,,Svetozar Marković“ iz Niša, a treća Valjevska gimnazija. U konkurenciji ostalih gimnazija najuspešnija je bila ekipa gimnazije ,,Bežigrad“ iz Ljubljane, drugo mesto je osvojila Treća gimnazija iz Osijeka, a treće gimnazija ,,Slobodan Škerović“ iz Podgorice. Realizaciju turnira pomogao je Grad Valjevo.

Predsednik Podružnice matematičara Valjevo Veljko Ćirović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.