„Džez vakcina“- Džez fest će biti održan onlajn

Valjevski Džez fest biće održan onlajn od 25-29 decembra. Ove godine zbog epidemiološke situacije 36. Džez fest ima radni naslov „Džez vakcina“.

foto: zvaničan sajt Džez festa

Nakon što je u prvom talasu korona virusa bivši gradonačelnik Slobodan Gvozdenović doneo odluku da Džez fest ne bude održan , valjevska javnost je burno reagovala. Oragnizatori su potom na konferenciji za novinare poručili da će „Džez festa biti na ovaj ili onaj način“.

Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i merama koje su na snazi , nastupa muzičara pred publikom neće biti. Na zvaničnom sajtu Džez festa se navodi : „U danima koje svi zajedno trenutno proživljavamo, danima kada se na globalnom nivou bukvalno vodi borba za sami opstanak, neminovno je da se zapitamo da li su i u kojoj meri duhovni opstanak i očuvanje bitni. Odgovor se, mišljenja smo, sam nameće. Duh je neodvojivi deo postojanja, bez njega smo samo prazne, hodajuće ljušture. Bez duhovnosti sam život nema smisla i nije i nešto vredan življenja. Duh je taj koji bodri telo i vodi ga ka oporavku i opstanku. Duh je hleb nasušni koji nas hrani jednako kao i onaj koji svakoga dana na usta unosimo. Bez njega nema ni opstanka. Upravo zato smo se ove godine odlučili za slogan „Jazz Vakcina“. Sadržaj ove vakcine je svima dobro znan, a njeno dejstvo su trajna zaštita od lošeg ukusa i šunda, nuspojava i negativnih efekata nema, raspitajte se kod lokalnih lekara ili farmaceuta.”

Uz osnovnu poruku da će Džez fest preživeti orgaanizatgori najavljuju  veče posvećeno jednom od osnivača festivala i čoveku koga Valjevo samo po dobru pamti dr. Voji Milutinoviću, pod nazivom „Bravo majstore“. “Snimili smo i više emisija u kojima su učestvovali studenti jazz odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjeske Gimnazije, poznati Valjevski reperi i muzičari, a za potrebe festivala snimljeno je i više internacionalnih koncerata koje ćemo prenositi na našem YouTube kanalu”, poručuju organizatori.

JAZZ FEST – VALJEVO slavi 35 godina postojanja. To je jedini festival ove vrste muzike koji u kontinuitetu , bez prekida traje od svog nastajanja do danas. Od tada je na sceni Doma kulture “prodefilovalo”  blizu 1200  muzičara  i više od stotinu raznolikih bendova i to iz svih krajeva bivše Jugoslavije, Srbije, evropskih zemalja i SAD.

3 comments on “„Džez vakcina“- Džez fest će biti održan onlajn

  1. Tonac

    Dobro ste se setili. Bravo Valjevo!!!!. Idemo!!!! Pokažimo da smo odgovorni i da smo svet!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.