Divčibare skoro rasprodate za Novu godinu

Na Divčibarama je već sada jako teško naći slobodan privatni smeštaj. Hoteli smanjuju broj gostiju u skladu sa merama Vlade .

Iako ove godine na Divčibarama nema organizovanog dočeka Nove godine rezervacije smeštaja za praznike počele su još u novembru mesecu. Tako su najpre privatni objekti koji se izdaju gotovo popunili kapacitete, a najam vikednice u zavisnosti od broja ležajeva  kreće se od 50 do 100 evra . Na cenu umnogome utiče i lokacija pa su objekti koji su u centru ili bliže centru najpre rezervisani. Smeštaj se može pronaći još uvek , ali su lokacijski, objekti malo udaljeniji od centra.

Hoteli na Divčibarama svoj broj gostiju moraće da prilagode merama Vlade u cilju suzbijanja epidemije korona virusa. U hotelima se cene kreću od 2.500 do preko 8.000 dinara za dnevni polupansion, a izjajmljivanje apartmana zavisno od kategorije, strukture i lokacije, košta od 20 do 50 evra na dan. Cene hrane i pića na Divčibarama nisu menjane.

Posebnih novogodišnjih sadržaja u skladu sa epidemiološkom situacijom neće biti verovatno nigde u Srbiji pa ni na Divčibarama, a blago zatišje u rezervacijama dogodilo se samo u periodu kada se očekivala odluka Vlade vezana za škole I eventuani prelazak na onlajn nastavu. Sada kada je poznato da će I školski raspust biti produžen interesovanje je ponovo velliko.

Shodno činjenici da još uvek nije poznato kako će sama novogodišnja noć izgledati, a već epidemiolozi daju izjave da okupljanje nije poželjno , razumljivo je što su se mnogi odlučili da za tu najludju noć iznajme objekat I praktično se sklone iz žarišta korona virusa.

Najveći broj gostiju na Divčibare će ovim povodom doći iz Beograda, ali I Novog Sada pa I drugih gradova .  

Brojni Valjevci koji na Divčbarama imaju vikendice odlučili su se za izdavanje objekta kako bi po posebnoj novogodišnjoj ceni nešto i zaradili.

Kako saznajemo od tamošnjih hotelijera interesovanje je veliko i za sam početak ski sezone pa se rezervišu i duži boravci. Na Divčibarama snega još uvek nema , bar ne onog čija bi visina bila dovoljna podloga za dodatno veštačko osnežavanje , a na stazi Crni vrh osnežavanje je već počelo . Ovaj posao poremetile su visoke dnevne temperature posledjih dana.

Zanimjiv je podatak da su za razliku od drugih planinskih centara u Srbiji , Divčibare ove godine zabeležile porast boja turista. Sudeći po dosadašnjem interesovanju , za novogodišnej praznike biće prepune.

11 comments on “Divčibare skoro rasprodate za Novu godinu

 1. Zgrozeni

  Ovo je užas. Tašto se Ivo dozvoljava? Jel ljudski životi u ovoj zemlji ništa ne znače? Ako može London da bude zaključan u čemu je problem sa nama?

  Reply
 2. Јоца

  Pa mora da radi Teo za Novu…licno precednik bio na otvaranju…a tu je i kumic.

  Reply
 3. Sin anarhije

  Kao i svuda rezervacije se prave ranije , a koliko ce njih biti zdravo do tad je druga prica … a vi panicari , samoizolujte se , nigde ne mrdajte i ne zaboravite da navucete roletne …

  Reply
 4. Nemanja

  O čemu ovi ljudi pričaju? Što je problem da neko povede porodicu iz grada malo u planinu?

  Reply
 5. Zgrozeni

  Svet se menja a oni bi na Doček i na skijanje na Divcibare. Ne kaže džabe nas mudri narod da Svaka luda ima svoji zabavu. Pametnom dosta.

  Reply
 6. Докторка

  На чистом ваздуху вируса скоро да и нема нема,плуча се пуне кисеоником и ћелије се обнављају а ко падне на репиратор слободно нек се родбина спрема за опело..у досадашњој пракси мало ко да је преживео респитатор..Бог на помоћ свима..

  Reply
 7. Hiram

  Koja je razlika da li će neko da sedi u svojoj kući u Valjevu ili će da iznajmi neku vikendicu ili apartman na Divčibarama? Sa stanovišta mogućnosti da se zarazi verovatnoća je ista. Još ako dan provodi napolju, u šetnji na čistom vazduhu, verovatnoća je manja. U Valjevu može samo da udiše ovaj užasno nezdrav vazduh.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.