Dodela nagrade grada Valjeva

Nagrade grada Valjeva će biti dodeljene dobitnicima u utorak, 29. decembra u Velikoj sali Skupštine grada, počev od 12.00 časova. Zbog epidemiološke situacije će biti uručene ove nagrade u grupama od po pet dobitnika.

Nagrada grada Valjeva se dodeljuje povodom Dana grada- 20. marta, ali je svečana sednica na kojoj se uručuju nagrade ove godine izostala zbog pandemije Korona virusa.

Dobitnicima nagrade grada Valjeva će biti uručena prigodna diploma i novčani iznos od po 50.000 dinara za dobitnike po kategorijama i po 100.000 dinara za specijalne nagrade.

Dobitnici nagrade grada Valjeva za 2019. godinu su:

 1. Obrazovanja i vaspitanja – dr Vera Vaš
 2. Stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata – dr Milan Marković
 3. Nauka i pronalazaštvo – dr Marija Mirković
 4. Arhitektura – Rista Anđelopolić
 5. Medicina i briga o zdralju – dr Nada Popović
 6. Zaštita i humanitarni rad – organizacija „Karitas“
 7. Humanost – Nikola Tomić, Ivan Mišković, Aleksandar Simić
 8. Čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja – Dom kulture „Izvor“
 9. Sport – BK Metalac
 10. Informisanje i društveno angažovanje – Marija Petrović Marković
 11. Kultura i umetnost – Ljubiša Milutinović
 12. Zaštita životne sredine – Ekološko društvo „Gradac“
 13. Privreda – građevinsko preduzeće „Kompresor ing“
 14. Poljoprivreda – Dragan Tomić

Specijalne nagrade:

Za afirmaciju grada Valjeva – FK „Budućnost“

Za životno delo – posthumno dr Voja Milutinović

6 comments on “Dodela nagrade grada Valjeva

 1. Zašto?

  Za kakvo životno delo je Rista Anđelopolić je dobio nagradu,izuzev što je projektovao ,,čuvenu,, halu sportova u Valjevu

  Reply
 2. Zdrav razum

  Ljubisi Milutinovicu jeste drugo ime „umetnost i kultura“!!! Ha ha ha ,zemljooooo, otvori se!!! Kakva sprdacina sa zdravim mozgom sopstvenih gradjana! Jesmo li mi ovo zaista zasluzili??!!

  Reply
 3. Hana

  Nagrađeni su Goricin izbor koliko se sećam… Znači… Zasluženo, eee strašno, prava bruka

  Reply
 4. Nagrada

  Najveća nagrada ljudi iz ovih branši je što nisu dobili nagradu, umesto da pojedinci budu nagrađeni zatvorom,oni dobijaju nagrade grada,bruka i sramota

  Reply
 5. Goran Markovic

  Evo ga gulikoza grada Valjeva Ljubisa Bosanac Studio M , sramna odluka koja je morala a imala je zakonski osnov da se ovom liku ukine dodela nagrade ili .Da podsetim i sadasnje rukovodstvo grada Valjeva , da li ste trazili povracaj novca od ovog ,,uspesnog,, kulturologa za nepostovanje iuli ispunjenja projekta i to ne samo zadnjeg vec i predhodne godine ? Trazicemo to od vas jer mi obicni gradjani necemo to dozvoliti a znamo kako je to na jedan volseban nacin uradjeno .Kako ce se osecati ostali dobitnici nagrada , koji imaju kredibilitet u ovom gradu kada budu u blizini Ljubise Bosanca Studio M kada je i iz njihovih dzepova uzimano za njegove provode i nekih clanova koji su tako lako dali glas ili su mozda delili novac ?Pominjati goricu Bozic BEMAKO koja je bila u mnogim komisijama gde je ,,pravedno ,,odlucivala govori koliko je Valjevo tada bilo na dnu i sada umesto da se ispravi za mene monstruozna odlukla za ,,plesaca,, Ljubisu ono on ce jos i dobiti nagaradu.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.