Vučić: Današnji dan možda najteži od početka epidemije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je apelovao na gradjane da poštuje mere zaštite , ali I istakao da bi današnji dan mogao biti najteži dan od početka epidemije u Srbiji.

Vučić je rekao da je u toku jučerašnjeg dana zabeleženo 1.500 osoba inficiranih korona virusom i ocenio da će danas biti najteži dan od početka epidemije u Srbiji.

On je u apelu, koji je ponovio više puta, istakao da nije normalno da postoje oni koji govore da je covid izmišljen.

Po njegovim rečima danas se  očekuje 3.000 novoinficiranih, ako ne i više. Ipak kako je rekao u Srbiji za sada nema najstrožijih mera iako ih praktikuju sve zemlje Evrope .

Epidemiolog Predrag Kon je  upozorio i da su vikendi dani kada dolazi do češćih kontakata i organizovanih zabava, što povećava šanse za zaražavanje.

“Borili smo se da ubedimo ljude iz Kriznog štaba da ne uvodimo nove mere, jer moramo da čuvamo ekonomiju”, istakao je predsednik Srbije I  podvukao da ga nije briga šta će ko da misli o uvođenju novih mera, ali da mora da se obezbedni novac za plate i penzije.

6 comments on “Vučić: Današnji dan možda najteži od početka epidemije

  1. zgranut

    Blaži klinički slučajevi se upućuju na kućno lečenje u izolaciji. Neki od zaraženih ne poštuju propisane mere, već se mogu videti na ulici, u prodavnici, čak i u kafićima. To je problem ovdašnjeg mentaliteta a ne zdravstvene zaštite. Zar je potrebno da Vučić, ili bilo ko, dvadeset puta kaže „kao boga vas molim“, moleći ljude da čuvaju sebe i druge?

    Reply
  2. Goran Markovic

    MORA da bude pojačana i odlična kontrola i da oni koji su pozitivni a šetaju se gradom odmah iskoriste sve zakonske donete mere ..Zašto se to tako radi budimo ozbiljni , budimo odgovorni jel šta će se desiti i samim tim neodgovornim našim sugradjanima i našim najstarijim sugradjanima , deci zar treba to nema u Valjevu nešto što je sada u celom Svetu problem i ostavimo politiku zdravlja je u pitanju.

    Reply
  3. Master profesor fizičkog vaspitanja

    O čem ovaj priča, kad prvi NE NOSI MASKU, i stalno okuplja
    kojekakve grupe, i organizuje KZN!!! Ma, daj više najveći DEMAGOGU,
    ko te više zarezuje za bilo šta!!!

    Reply
    1. Goran Markovic

      Nemoć i bolest je teška i neizleciva za vas .Što se tiče kako kažete slušanja opet ste i zabludi zar vam to nije jasno😂 i da vas podsetim ..hrabri..hrabri znam i znamo ko ovako ..lepo piše..a ja i dalje apelujem na gradjane Valjeva da budu savesni i da postuju donete mere jer Covid 19 nije KONRAD.

      Reply
    2. Деда

      Баш тако! Увек без маске. Правила су иста за све.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.