IN MEMORIAM: Milan Korać

      2 коментара на IN MEMORIAM: Milan Korać

Omiljeni profesor fizičkog vaspitanja, odbojkaški trener I član UO Sportskog saveza Valjeva  Milan Korać preminuo je jutros u 74. godini života.

Milan Korać rodjen je u Tomislavcima 11.juna 1946. godine, na Učiteljskoj školi diplomirao 1967. Na Višoj pedagoškoj u Zrenjaninu završio je odsek fizičko I zdravstveno vaspitanje.

Najveći deo svog radnog veka proveo je kao nastavnik fizičkog vaspitanja u Petoj osnovnoj školi u kojoj su generacije učenika naučile svoje prve odbojkaške korake. Odbojci je bio posvećen veći deo svog života kao nastavnik , ali I kao trener. Zaslužan je što je posle nekoliko godina nepostojanja odbojkaškog sporta u Valjevu ponovo odbojku vratio u Valjevo angažmanom kao trener u OK 014 . Dobitnik više priznanja.

Poslednjih godina bio je aktivan član UO Sportskog saveza Valjeva.

Živeo je I radio u Valjevu, oženjen supruga Olivera, otac dvoje dece, Tamara I Dejan.  

                                                   ***

Rekao si da bez sporta nema života. Često smo komentarisali dogadjaje, čudili se, ljutili, ali I radovali uspehu odbojkaša. Od tebe sam  mnogo naučila i razaznala šta je napad, strategija, odbrana.

Hvala ti za sve čestitke, svu podršku proteklih godina: “Samo napred, ne odustaj, ovo je važna životna  utakmica. Jesam li Vas tako učio?”

 Pusta će biti snežna  jutra bez tebe u Grbovićevoj …

 Prazno školsko dvorište …

Zbogom prijatelju, opet ćemo se jednom sresti. Neke lopte čekaju na nas…

Slavica Savić Vujanac

2 comments on “IN MEMORIAM: Milan Korać

  1. Jeca

    Imala sam tu sreću i čast da mi predaje. Ovakvi ljudi ne umiru već zauvek žive u srcima svojih đaka.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.