Sednica Skupštine 30. novembra

Sednica Skupštine grada biće održana 30. novembra . Na sednici će biti doneta odluka o porezima za narednu godinu, a biće razmatrani i izveštaji o poslovanju javnih preduzeća za prethodnu godinu, 2019.

Shodno zakonskoj obavezi da do isteka novembra lokalne samouprave moraju doneti odluku o porezima za narednu godinu za 30. noveembra zakazana je sednica Skupštine koja ćei ovog puta zbog epidemiološke situacije biti održana u Sali Centra za kulturu.

Odbornici će pored ove odluke koja je već potvrdjena na sednici Veća moći da razmatraju izveštaje javnih preduzeća sa godinu dana zakašnjenja s obzirom da se radi o izveštajima za prethodnu godinu. Samo usvajanje izveštaja trebalo bi da bude preduslov za usvajanje novih programaa s obzirom da se iz njih može ustanoviti izvršenje investicija , na koji način je preduzeće koristilo subvencije grada ukoliko su date , ali i relevantni podaci o uspešnosti rada samog preduzeća. Sve to trebalo bi da utiče na odluku kako će biti posmatran program koji se predlaže za narednu godinu. Pa bi bilo logično da ukoliko preduzeće nije poslovalo dobro istom program bude korigovan kako bi se rezultati rada popravili. Ipak to nije slučaj sa Valjevom. Mi se nalazimo već na kraju jedne godine kada su preduzeća realizovala programe predvidjene za ovu godinu, a Skupština tek treba da razmatra izveštaje za prethodnu.

Pred odbornicima će se takodje naći i izveštaj o izvršenju budžeta za ovu godinu 2020., a koji sudeći po onom što se moglo čuti na sednici Veća nie najsjaniji, a sasvim je daleko od onog što je najavljeno za ovu godinu. Sama činjenica da je prvobitno projektovan budžet na 3,8 milijardi , a za devet meseci ostavreno nešto preko 2 milijarde svedoči da je budžet narodski rečeno bio „prenaduvan balon“ koji sada „puca“ u lice novom sastavu Skupštine i novom rukovodstvu.

Ipak, ne treba zaboraviti da u skupštinskoj Sali sede ponovo u najvećpj meri isti odbornici pa je za očekivati da isti objasne na čemu su temeljili i usvojili nerealan budžet za ovu godinu.

Na poslednjim sednicama vidjeno je da je SPS opozicija dojučerašnjem koalicionom partneru SNS-u pa će svakako biti interesantno na  sednici čuti i objašnjenje socijalista za ovako loše planiran budžet , s obzirom da su isti jednoglasno podigli ruke i glasali za „najbolji budžet ikada“.   

8 comments on “Sednica Skupštine 30. novembra

 1. super flush royal

  Lazni odbornici lazne skupstine u novom pohodu na 10000 dinara. Pljackate narod, sram vas bilo!!!

  Reply
  1. Rajko

   Dnevnica bila 5000 din pa smanjena na 3000 din kao svuda u Srbiji i na kraju prebacila do 10 000 din kako je to dobro ajmo svi u lazine odbornike Lazo uzmi i meneee

   Reply
 2. Malo lud

  Sto je lepo biti politicar u Valjevu, radio i ne radio, narod te na kraju nagradi. Imas lepe dnevnice, upravne odbore, zbrines blizu i siru familiju. I to se da oprostiti, ali ostali narod? Isti odbornici kao i za vreme Bobe. To i nisu odbornici, nego VREĆE KROMPIRa, niti šta pričaju, niti debatuju, samo se slikaju, i dižu ruke. Ja sam da kandidujemo VREĆE KROMPIRA 2024. Laza gradonačelnik može da ostane. Ostalo neka budu VREĆE KROMPIRA i to KOSJERIĆKOG, najbolji je!

  Reply
 3. lozac

  a menjaju i direktora toplane,sjajnog coveka,gradjani valjeva sto ste se grejali grejali ste se….

  Reply
 4. Odbornik SPS

  Pošto ide velika ekonomska kriza apelujem na vlast da smanji dnevnice za odbornike.

  Reply
 5. Nikola Poplasen

  Samo se plasim da nesto kapitalno ne rese koje ce pokrenuti grad na bolje.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.