Sahrana raščinjenog vladike Artemija danas u manastiru Nova Nikeja u Leliću

Raščinjeni episkop raško-prizrenski i kosovo-metohijski Artemije, biće sahranjen danas  u 12 sati u  Leliću.

Raščinjeni vladika Artemije preminuo je 21.novembra u sanitetskom vozilu koje ga je prevozilo od valjevske bolnice na dalje lečenje u Beograd . Kako je saopšteno vladika je preminuo od korona virusa.

On će danas nakon opela u 9h u podne biti sahranjen u manastiru Nova Nikeja u Leliću koji je inače sam gradio I koji se može smatrati njegovom zadužbinom.

Artemije (Marko) Radosavljević rođen je u 1935. godine selu Lelić kod Valjeva. Zamonašio se 1960. godine u manastiru Ćelije. Teološki fakultet završio je u Atini gde je i doktorirao. Za episkopa raško-prizrenskog izabran je 1991. godine. Tu dužnost je pre njega obavljao patrijarh Pavle.

Sabor SPC raščinio je penzionisanog vladiku raško-prizrenskog Artemija 19. novembra 2010. godine, pre tačno deset godina.

7 comments on “Sahrana raščinjenog vladike Artemija danas u manastiru Nova Nikeja u Leliću

 1. Mister X

  Nemojte da lažete nije umro od Korone već imao problema sa srcem. Samo se laže narod i zastrašuje. Sramota.

  Reply
 2. stradalnik

  Izdržaće vladika još jednu neistinu na svoj račun- da je preminuo od korone, a ne od dugogodišnje srčane slabosti. Šta je još jedna laž, na svo ono blaćenje, koje je pokrenuo režim B.Tadića, vršeći pritisak čak i na patrijarha Pavla, koji je tada već bio narušenog zdravlja? U novijoj istoriji srpskog monaštva, niko nije poneo veći krst stradanja od sićušnog vladike Artemija.

  Reply
 3. Crkvenjak

  Valjevo je dostojno ispratilo svoga vladiku,besedio Đorđe Beretić,izuzetno se vlast uplašila da ne dođe učenok ava Justina,zato su ih sve sklonili,jer promena patrijarha označava i promenu sistema,ovima je stalo da sistem ostane isti,od Germana i ostao je isti koji je ustoličio Leka,do danas.Sledeći pomiritelj je Porfirije

  Reply
 4. Wikiliks

  UDBA ubija patrijarhe i mitropolite, i sada će isto ona da ustoliči svog poslušnika!!!
  DVA MILONA EVRA ZA GOSPODINA!!!
  Živ je Krcun, umro nije!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.