Podela bodova u Valjevu

Rukometaši valjevskog ORK Metalca igrali su se sa nervima svojih navijača tokom 60 minuta borbe za prvenstvene bodove u utakmici 6. kola Prve rukometne lige Srbije, grupa Centar, u duelu sa beogradskom Akademijom Lečić.

Više puta u toku utakmice izgledalo je da će Metalac uspeti da zabeleži novu pobedu, ali na kraju na semaforu je stajalo 27:27, pa će oba tima uknjižiti po jedan prvenstveni bod.

Već u uvodnom delu meča videlo se da Valjevci neće imati lak posao. Rezultat se klackao uglavnom uz minimalnu prednost gostiju koju je Metalac stizao, a kada je domaćin sa igračem manje poveo 7:6, a odmah zatim i 8:6 izgledalo je da stvari kreću željenim tokom. Treba reći i da je Metalac tokom prvog poluvremena čak sedam puta pogađao stativu, u čemu su prednjačili Dejan Milinković i Andrija Pantić, koji nijednom nije uspeo da se upiše u strelce u ovom delu utakmice.

Ipak, finiš prvog poluvremena u potpunosti je pripao Metalcu. Valjevci su od 11:10 postigli četiri uzastopna gola, a da nisu primili nijedan pa je na velikom odmoru ekipa iz Valjeva imala prednost 15:10.

Delovalo je da je to dovoljan kapital za nastavak susreta, naročito zbog činjenice da je u finišu prvog dela igrač gostiju Milojko Jevtović dobio najpre crveni, a odmah zatim i plavi karton (novčana kazna i krivična prijava).

Međutim, Beograđani su već na startu drugog dela susreta smanjili zaostatak na samo dva gola 16:14, Valjevci su uzvratili i stekli četiri pogotka prednosti (18:14, 20:16), ali, od 42. do 46. minuta ta prednost se istopila pa je na semaforu stajalo 21:21.

Da li je nedostatak treninga i fizičke spremnosti uticao da Metalac zaređa sa brojnim greškama u fazi napada iz kojih su gosti dolazili do čistih kontri iz kojih su sami izlazili pred golmana Đerića pitanje je za stručni štab Valjevaca i trenera Čačića, u svakom slučaju gubitak rezultatske prednosti uneo je nervozu u igru domaćina, a gosti su došli do nove energije koja ih je nosila do kraja susreta. Nije Metalcu mnogo pomoglo buđenje Andrije Pantića i njegovih sedam golova u nastavku, jer je Valjevcima falio bar još jedan raspoložen igrač u završnici susreta. No, i u takvim okolnostima pet minuta pre kraja domaćin je imao ogromnih 26:23, ali greške u napadu ponovo su prouzrokovale topljenje ovog rezultata i izjednačenje 26:26. Do kraja meča Pantić se ponovo upisao u strelce donevši svom timu vodstvo od 27:26, ali je Stefan Jevtić iz kontranapada, svojim sedmim golom, poravnao za konačnih 27:27.

U redovima Valjevaca pomenuti Andrija Pantić postigao je sedam golova dok su Ivan Radojičić, Dejan Milinković, Miloš Grujičić i Aleksa Žarković postigli po četiri pogotka. Ognjen Pejić i Kosta Krunić su se po dva puta upisali u strelce, dok je Krsta Đerić na golu pružio još jednu zapaženu partiju.

Posle šestog kola Metalac se nalazi u gornjem delu tabele sa dve pobede, remijem i jednim porazom, uz utakmicu manje, a narednog vikenda gostuje u Beogradu, gde će ga ugostiti Partizan 2.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.