Novinarska udruženja osudila seksističke uvrede na račun Žakline Tatalović

“Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje seksističke uvrede izrečene u emisiji Hit tvit na račun naše koleginice Žakline Tatalović. Iako je voditeljka emisije Verica Bradić pokušala da zaustavi šovinistički napad pevača Aleksandra Vuksanovića na novinarku, televizija Pink ipak snosi deo odgovornosti za ono što se desilo”, navodi se u saopštenju UNS-a.

UNS još jednom poziva sve učesnike u javnom životu da ne vređaju novinare. UNS takođe podseća da svako ima pravo da kritikuje rad medija i novinara ali da se ovakvo vređanje ne može opravdati slobodom govora.

Uvrede na račun novinarke Tatalović najoštrije su osudili I NUNS I SINOS (Sindikat novinara Srbije).

“Pozivamo državne funkcionere i javne ličnosti, inače česte goste Pink televizije, da osude govor mržnje i verbalno nasilje kojem je bila izložena koleginica Tatalović”, naveo je u saopštenju SINOS.

Taj sindikat zatražio je da se TV Pink javno izvini novinarki Žaklini Tatalović jer kao emiter odgovara za sadržaj emisija i štetu koju nanosi “u ovom slučaju, brutalnim vredjanjem koleginice Tatalović”.

4 comments on “Novinarska udruženja osudila seksističke uvrede na račun Žakline Tatalović

 1. Novinar

  Sramota od Šapića, kupljen za deset bez luka,neka izađe sada Tadić pa neka da neki predlog

  Reply
 2. valjevac

  Od Ace Lukasa,koji se trese ko zec i cegeru,ali ne od previše hrane nego od previše heroina.Podtska Zaklini

  Reply
 3. narodni glas

  Hajde Tadiću zovi novinare,pacteci nešto novo protiv tvoga šefa,ili zaštiti novinarku,to je saradnja sa novinarima a ne sa šefom partije

  Reply
 4. slobodan

  Kako to pojedinci uzimaju sebi za pravo da svasta izgovore,a ljute se kada im se odgovori,kako god. Svi vi sto pisete komentare niste ni procitali sta je doticna izgovorila ,a branite neke slobode izrazavanja.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.