Nove strožije mere uz strožiju kontrolu

Vlada Srbije usvojila je nove mere u cilju suzbijanja epidemije korona virusa . Nove mere biće na snazi od utorka , a medju njima su skraćenje radnog vremena do 18h za ugostiteljske objekte , ali i tržne centre . Maske obavezne u javnom prevozu u kom može biti polovina predvidjenog broja putnika.

Kako se i očekivalo protivepidemijske mere su pooštrene , a na snazi će biti od utorka 24. novembra.

Nove protivepidemijske mere su:

– Skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

– Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u   zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

– Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su  radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 m2 po osobi).

– Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces  dopušta.

– Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

– Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Navedene mere su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu u sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima.

Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje života i zdravlja  građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.