DSS:Vlada polovičnog personalnog diskontinuiteta

GO DSS Valjevo izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

“Ne očekujući ništa dobro, jer se radi o Vladi polovičnog personalnog diskontuiteta, ali „proevropskog političkog i ekonomskog kontinuiteta“, kako je istakla mandatarka- predsednica Ana Brnabić, za i zricanje ocena o radu nove Vlade treba poštovati demokratsko pravilo isačekati 100 dana njenog rada. To se pre svega odnosi na prioritete u oblasti zdravstva, ekonomije i vladavine prava istaknute u ekspozeu.

Ono na šta mora da se već danas skrene pažnja jeste činjenica da je kao prioritet Vlade u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije istakla „očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na KiM“, navodeći Zajednicu srpskih opština, ali upadljivo izbegavši da izgovori da je vitaln iinteres srpskog naroda očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije striktnim poštovanjem Ustava Srbije i Rezolucije 1244 SB UN.

Drugu nedoumicu izaziva ponovljena, mnogo puta proteklih godina izneta tvrdnja o pokretanju odlučne „borbe protiv organizovanog kriminala i sveobuhvatnog rata protiv mafije“, ali bez pominjanja najpreče potrebne borbe protiv korupcije. Opravdano je strahovanje da se ne radi o omašci, već o stvarnoj nameri da se sistemska korupcija i dalje toleriše, time i podstiče.

O  već dugo ponavljanoj, a danas ponovljenoj drskoj besmislici da će u Srbiji prosečne plate 2025. godine iznositi 900 evra, a penzije iznad 400 evra – ne treba trošiti reči. Jer, da bi se to ostvarilo prosečan rast bruto domaćeg proizvoda treba da iznosi oko 18 odsto svih narednih godina, što i sama stara-nova predsednica Vlade zna da je apsolutno nemoguće ostvariti.

 GO DSS Valjevo.”

4 comments on “DSS:Vlada polovičnog personalnog diskontinuiteta

  1. Деда

    Вучић јој написао, она јадна само прочитала!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.