Djurić za RTS: Stanje u Bolnici alarmantno

Direktor Opšte bolnice u Valjevu dr Zoran Djurić u izjavi za RTS istakao da su smeštajni kapaciteti bolnice u Valjevu na izmaku. “Situacija je alarmatna”, izjavio je Djurić.

U Valjevu je po poslednjim podacima korona virus potvrdjen u 113 slučajeva dok su bolnički covid kapaciteti trenutno do 115 kreveta. Ovi kapaciteti su sudeći po izjavi Djurića skoro popunjeni. U ranijiim izjavama dr Djurić je isticao da je covid odeljenja moguće proširiti , a u novoj izjavi RTS-u direktor bolnice je rekao da nije samo stvar u tome da li se kapaciteti mogu proširiti, već da je za to potreban i kadar i kiseonička terapija.

„U Valjevu je situacija alarmantna, zato svi treba da se uozbiljimo i pridržavamo epidemioloških mera i da pomognemo sami sebi i zdravstvenom sistemu da ne bi došlo do njegovog kolapsa“, rekao je Djurić.

Medju zaraženima je I bolničko što medicinsko što nemedicinsko osoblje a jedan broj zaposlenih je u kućnoj izolaciji zbog ostvarenih konatakata. Po poslednjim podacima od 1247 zaposlenih aktivno radi blizu 800 ljudi, što znači da je skoro 400 lica van radnog mesta po različitim osnovama .

6 comments on “Djurić za RTS: Stanje u Bolnici alarmantno

 1. Lela

  Pa moraju se proširivati kapaciteti to sigurno. A šta je sa ostalim bolesnicima gde će oni?

  Reply
 2. Dobrica

  Sta je sa zdravstvenim radnicima u Bolnici koji rade puno radno vrrme , pod pritiskom vec sest meseci? Od njih to traze njihovi nacelnici…da ne pricam o broju zarazenih…

  Reply
  1. miki

   Apsolutno se slazem sa vama,zbog pandemije mnogi ne mogu da koriste odmor ili zakonom predvidjen dan za slavu, iscrpljeni su a nikome od rukovodilaca ne pada na pamet da zaposli nekoga, ako mu republika ne dozvoljava izadji pa to reci ,Posebno su na udaru portiri koji od pocetka pandemije prenesu dnevno ko zna koliko paketa pacijentima i prepesace ko zna koliko kilometara Radioloska sluzba je takodje na udaru snimaju po odeljenjima urgentnom i pored toga moraju da pokrivaju i ono sto su radili pre .I onda im kao nagrada sledi da moraju da snimaju u neadekvatnim uslovima pacijente doma zdravlja uz minimum zastite od radijacije ili neko misli da je kecelja dovolnja za ko zna koliko pacijenata dnevno.Naravo niko se ne zapsljava niti ima konkursa da se sad objavi proci ce mesec dana dok se neko primi ,kako je krenula zaraza medju zdravstvenim radnicima pitam se ko ce raditi u radiologiji.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.