Blato na kolovozu ugrožava saobraćaj

Svako ko je poslednjih dana putovao kroz Slovac na delu puta pored kamenoloma mogao je da primeti velike količine blata na putu. Gradjani Vamedii dostavili fotografije koje svedoče da je zbog količine blata na ovoj deonici neophodna posebna pažnja u vožnji.

Pojedini gradjani poslednjih dana obratili su se Vamedii sa informacijom da su na delu puta kroz Slovac zbog velike količine blata na putu njihovi automobili praktično proklizavali.

„Tim putem prolazim gotovo svakog dana i vidim šta se dešava . Automobili klizaju , kolega sa kombijem je imao problem . Bio sam prisutan kada cisterna praktično poliva to blato , ali ga ne spira sa kolovoza. Ovo je ozbiljna opasnost na putu“, navodi jedan od Valjevaca .

Po njihovim rečima u pitanju je deonica puta koja prolazi pored postojećeg kamenoloma , a upravo kamioni kamenoloma na put iznose blato.

U pitanju je isti kamenolom na koji se žale i meštani Valjevske Loznice kojima su stambeni objekti ugorženi od miniranja.

Činjenica je takodje da je na pomenutoj donici puta gotovo uvek na kolovozu prisutna velika količina prašine , sada sa dodatnim iznošenjem blata , meteorološkim uslovima poslednjih dana za očekivati je da nadležni organi reaguju . Dok se to ne desi vozačima ne preostaje ništa drugo nego da na ovoj deonici otvore četvore oči , smanje brzinu i voze što opreznije poštujući postojeću saobraćajnu signalizaciju.

11 comments on “Blato na kolovozu ugrožava saobraćaj

 1. dusan

  Katastrofa je stvarno. Pre dva dana sam išao tim putem i stvarno bi neko trebalo dobro da plati štetu koju nanosi. Otežavajuće okolnosti za vožnju su rezultovale značajno većom verovatnoćom neželjene situacije, udesa ili oštećenja vozila.
  Ili je ovo ipak zemlja gde može da radi ko šta hoće bez odgovornosti.

  Reply
 2. Valjevac

  Hvala Vam na ovom tekstu. Kamioni na ovo delu puta prave totalni haos, nijedan kamion ne pokriva teret ciradom, blato iznose na magistralni put niko to blato ne pere, kao da policije nema. Ovo je takvo stanje da morali svi da se isključe iz saobraćaja koji nanose blato na magistralni put. Iginuće neko zato što policina ne radi svoj posao.

  Reply
  1. Leka

   A da je slucajno neki seljak traktorom izneo samo malu kolicinu blata njega bi nasa policija bez pardona kaznila.Ovde ne smeju ni da priđu..

   Reply
 3. Tanja

  Valjalo bi nekad da se operu ulice! Ne znam da li direktorka spava? Šta rade radnici Jkp Vidraka kontejneri puni, ulice prljave? Stvarno mi nije jasno!

  Reply
 4. Милош Марјановић

  Dodajem istu situaciju u blatolomu u selu Kozličić od firme Ingrapomni.

  Reply
 5. RzaVa

  Verujem da je policija dobila nalog da ne sankcionise kamione koji voze materijal za put Valjevo Lajkovac,koji gradi bratsko kumovska ekipa,inace vlasnik kamenoloma. Bio bih izrazito srecan da me demantuje neko od nadleznih,uprava saobracajne policije,tuzilastvo zbog ostecenja stambenih objekata u Va Loznici,republicki inspektor za puteve…

  Reply
   1. Nenad

    Vide se sa puta Divci – Mionica, posle pružnog prelaza u pravcu Mionice posle par stotina metara…

    Reply
 6. Baki

  Isti je slučaj i u Nepričavi na delu puta gde je pružni prelaz gde ima velika količina blata koju iznose kamioni isti oni iz kamenoloma

  Reply
 7. Pavle Janjic

  Takva i gora situacija je na magistralnom putu za Uzice od sela Dracic, Brankovic Kovacice Ravnje Bacevci gđe ima preko 19 kamenoloma a put bukvalno izgužvanu od preteških kamiona koji tuda idu Non stop i danju i noću kada se i minira po kamenolomima a seljaci i stoka nemaju ni mira ni života. Ima li zakona u ovoj državi i hoćete li početi sa radite svoj posao?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.