“Vruć krompir” u rukama Štaba

Zavod za javno zdravlje odgovorio ugostiteljima da nisu oni ti koji donose odluke već Štab za vanredne situacije. Iz odgovora ugostitelji konačno dobili I odgovor na pitanje ko je inicijator odluke o skraćenju radnog vremena. Odluka sada na Štabu.

Svi su izgledi da će o zahtevu valjevskih ugostitelja sada ipak odlučivati Štab za vanredne situacije , a “vruć krompir” biće u rukama gradonačelnika Lazara Gojkovića koji je ujedno I komandant Štaba . Ovakav epilog očit je nakon što su ugostitelji nakon sastanka ovog prepodneva sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem, predsednicom SOT-a Brankom Miholjčić i dr Brankom Antić direktorom Doma zdravlja i članom SOT-a uputili zahtev Zavodu za javno zdravlje da se dozvoli vraćanje na staro radno vreme do 23h I Zavod potom odmah odgovorio sledeće:

“Zavod za javno zdravlje kao zdravstvena preventivna ustanova nema ingerencije da donosi odluke o dužini trajanja radnog vremena ugostiteljskih objekata .
To je ingerencija Kriznog štaba ,koji je 28.10.2020,na predlog SOTa (predstavnik Zavoda je jedan od članova SOTa ) doneo već pomenutu odluku.
Predsednik SOTa je sazivao 3 sednice SOTa sa ovom tačkom dnevnog reda i inicijator je ovog predloga ,koji je i usvojen na sednici SOTa 28.10.2020 i prosledjen Kriznom štabu.
Zzjz svakodnevno prati i šalje izveštaje o epidemioškoj situaciji SOTu i Kriznom štabu ,na osnovu koje će se donositi dalje odluke.
          dr Marija Gavrilović
          direktor Zzjz Valjevo”

Ugostitelji sada kažu da je očito u pitanju prebacivanje odgovornosti. “Pa jasno je da će Štab sad morati samostalno da donese odluku , ali evo danas na sastanku dva puta smo pitali čiji je predlog bio skraćenje radnog vremena I gospodja Miholjčić ništa nije rekla, a vidimo šta ovde piše jer je ona predsednik SOT-a, dakle ona . Imala je danas priliku I da odbrani svoj stav I predlog kao što smo mi branili naš. Ovako sad se svi povlače . Ostaje da vidimo šta će sada biti , šta će reći Štab o našem zahtevu. Ono što ne bismo voleli jeste da se pitanje ispolitizuje jer ovde nema politike nego je naš posao ugrožen. Danas je bilo 28 ljudi na sastanku pa ne slavimo ni istu slavu, a kamoli da smo neka partija. Egzistencija je u pitanju”, pomalo rezignirano pričaju ugostitelji za Vamediu.

5 comments on ““Vruć krompir” u rukama Štaba

 1. Maja

  Ta “cuvena” gospodja Miholjcic ne sme da kaze da je predlig njen, kao i uvek se izvlaci. Njoj je uvek neko drugi kriv. I sta ce ona ru uopste, ona je penzioner. Zena od 70 gos da odlucujce, pa to ne ide. Poslednjih 30 godina se trpa u sve a integritet i obraz velika nula

  Reply
 2. Анонимни

  Zar doticna nije u penziji,ko je nju ovlastio i na osnovu cega da se ona pita za bilo sta.Poslacemo dopis Predsedniku cisto da ga upoznamo o radu i angazovanju doticne i dokle vise.Takodje i o kontroli u Grandu i kako se zavrsila…

  Reply
 3. Zeljko

  Pa sns nema kadrove ni za baba sere….otuda penzioneri…ministri soferi… Itakooooooo

  Reply
 4. Goran Markovic

  Ovde je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković načinio grešku zato sto nije sve one učesnike iz predhodnog SOTA .I STABA smenio iz najmanje dva razloga.Prvi razlog je afera sa trošenjem novca koji su privrednici uplatili za pomoć zdravstvu a novac otišao u kontra smeru na nebitne pozicije gde su aktivno učestvovale i Braka Miholjcic i dr Branka Antic , što znači da su prekršili zakonske obaveze samim tim jedina reč je KRIMINAL , drugi je zato sto nigde niste culi da lekar opšte prakse (dr Antic ) i Miholjcic(njena iza specijalnost nije u ovo ju prici)i nisu stručne da tumače i donose odluke jer je to posao za Epidemiologe koji svojim stručnim radom i dugogodišnjim iskustvom su u materiji i gde njihovi saveti , analize daju pravi sliku u ovoj nepravednoj borbi sa nevidljivim neprijateljem.Ovde neko hoce da načini zamenu teza ko donosi odluke .Što se tiče ZZJZ tačno se zna šta je njihov deo posla koji zaista obavljaju profesionalno što dokazuju da je sve uvek je dostupno javnosti a vi novinari imate šansu da vidite kako to radi STAB I SOT gde mi gradjani osećamo da ovde neko želi da unese pometnju kod gradjana a pre svega kod ugostitelja.Postavljam pitanje da li je istina da članovi SOTA I STABA odlaze kod pojedinih ugostitelja nudeći neku ..pomoć..van institucija gde se čak pominje i novac dok drugi žele da rade po zakonu?.Idu veoma teška vremena i borba sa pošasti koja nas je snašla i gradonačelnik Lazar Gojković mora odmah da reaguje i da se struka pita kao što su Epidemiolozi .Infektilozi i naravno da se vrše kontrole onako kako zakon nalaze i zašto su tu penzioneri kada imamo strucna lica koji izuzetno dobro obavljaju svoj posao I mislim da je gradonačelnik doveden u veliku zabludu slušajući nestručna lica za ovu priču i da Valjevo već jednom krene u pravom smeru koji će biti na dobrobit svih gradjana.Nadam se da ce Valjevo i svi naši prijatelji shvatiti da moramo da se pridržavamo mera ili u suprotnom mogu biti pogubna ako radimo suprotno.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.