U Valjevu još 16 slučajeva korona virusa-Stiže još vakcina za sezonski grip

U Valjevu je registrovano još 16 slučajeva korona virusa za posledjih 24 h . Ostale opštine KO nisu imale nove slučajeve zaražavanja.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 15 Valjevaca dok su 172 osobe u kućnoj izolaciji. Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1386.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zatibor Lončar izjavio je danas da se u našoj zemlji povećava broj građana zaraženih koronavirusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju.

Lončar je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da je „Štark arena“ juče popodne primila prve kovid pacijente i da se trenutno tamo nalazi približno 15 obolelih.

U domove zdravlja, kako je najavio, u narednih dan ili dva stižu dodatne količine od 50.000 doza uvozne vakcine protiv sezonskog gripa, pri čemu trenutno ima Torlakovih vakcina protiv sezonskog gripa i njih mogu da prime građani od 18 do 65 godina.

On je savetovao građanima koji žele da se zaštite od gripa da se upišu u nadležnom domu zdravlja da žele da se vakcinišu i biće pozvani čim vakcina stigne.

Prema njegovim rečima, građani će moći da biraju da li će da prime vakcinu koju proizvodi Torlak ili onu iz uvoza, navodeći da imamo rekordan obuhvat građana vakcinacijom, što je dobar preduslov da nam se ne ukrste sezonski virusi sa koronavirusom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.