Saopštenje: Valjevski radikali oštro protiv lokalnog kriminala i korupcije!

SRS izdala je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

„Srpska radikalna stranka apeluje da se pod hitno reši problem parkiranja u gradu Valjevu, imajući u vidu da je od postojećih 1928 parking mesta, svega 5%, prema slobodnoj proceni, u skladu sa propisima i zakonom. I pored naloga Gradske uprave Valjeva da se parking prostor proširi za još 200 mesta, postoji opravdana sumnja da se radi o čistim mahinacijama sa budžetskim sredstvima.

 „Da smatramo da će ovih novih dvesta parking mesta biti urađeno u skladu sa propisima i zakonom, mi srpski radikali bismo  ovaj predlog prvi podržali, međutim, prema evidentnim činjenicama i fotografijama koje sam vam pokazala, predstavnici valjevske vlasti ne znaju da se ponašaju u skladu sa zakonom. Sa druge strane, jasno je da im troškovi za reprezentaciju, ručkove, koktele i putovanja mnogo bolje idu od ruke“, smatra Željka Milićević, predsednik opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Valjevo, dodajući da je jedino Srpska radikalna stranka pokazala da je spremna da digne glas protiv svake zloupotrebe i kriminala i da je stranka koja ima odgovorne kadrove i program, kako na nacionalnom, tako i na nivoima gradova i opština.

Prisutnim medijima se obratio i Veran Panić, predsednik Kolubarskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke, koji je govorio o stečajnim problemima pravnih subjekata, koji se nalaze pod ingerencijom našeg inertnog, nezainteresovanog i sve samo ne nezavisnog sudstva.

 „Stečajni postupci, koji su hitne prirode, traju i po deset i više godina, a tipičan primer za to je slučaj AD „Jablanica“ Valjevo, koji sprovodi Privredni sud u Valjevu. Potraživanje naslednika iz Gorića, kojima je oduzeta imovina za bivši pogon „Jablanice“ u Goriću je utvrđeno 2010. godine, i u ovom trenutku iznosi preko 40 miliona dinara. Ovu nadoknadu bi po zakonu trebalo da isplati Grad Valjevo, po okončanju stečajnog postupka, jer AD „Jablanica“ nema imovine, pri čemu imovinski odnosi kod ovog subjekta nisu do kraja raščišćeni, zbog neodlučivanja RGZ-a po predmetu stečajnog upravnika, koje traje već pet godina. Država je tako zaštitila sebe, jer po Zakonu o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, poverioci mogu da očekuju naknadu u simboličnom iznosu od 300,00 evra u dinarskoj protivvrednosti“, objasnio je Veran Panić, dodajući da je jasno da nema pravne sigurnosti, jer se kod istog činjeničnog stanja i pravnog osnova donose različite presude, pa čak i u jednom istom sudu.

Srpska radikalna stranka nastavlja sa argumentovanom borbom protiv kriminala i korupcije, bez obzira na medijsku blokadu i političke pritiske, a posebno ćemo se u narednom periodu baviti lokalnim temama i problemima građana u gradovima i opštinama širom Srbije.

Srpska radikalna stranka“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.