“Neću da budem valjevski Šešelj da me izvlače iz Kolubare”

Festivala „duvan čvaraka“ ipak neće biti ovog vikenda, čak ni simbolično. Idejni tvorac i organizator manifestacije Slaven Batočanin je dobio rešenja o zabrani „Čvarkijade“ od nadležnih organa zbog epidemiološke situacije, tako da je odustao od njenog održavanja.

Batočanin je, kako je pokazao novinarima na današnjoj konferenciji za novinare, dobio dva obaveštenja. Prvo od policije da je njegova prijava skupa neblagovremena i nepotpuna uz, dodatno  obaveštenje da je Naredbom o zabrani okupljanja u Republici Srbiji zabranjeno okupljanje na javnim mestima u zatvorenim i otvorenim prostorima. Od sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja, pak, stiglo mu je izričito rešenje da se manifestacija zabranjuje dok traje opasnost od zaraze korona virusom.

????????????????

Na osnovu svega toga, podsećajući da je razgovarao o organizaciji 15. „Čvarkijade“ isključivo sa mesarima koji su sami želeli da se ona održi, Batočanin je doneo odluku da se od festivala odustane.

„Dakle, da ne bi mesare dovodio u problem, da ih neko hapsi i oduzima ranije, jer sam ja hteo po svaku cenu da se jubilarni festival bar obeleži, mislio sam da se sutra sam pojavim sa ranijom na keju, ali neću da budem neki valjevski Šešelj da me iznose iz Kolubare, jer ne bih mogao da oćutim i da se ne suprotstavim. Zato sam odlučio – prekidamo sve u interesu Grada, da ne dođemo u situaciju da dođe do neke zaraze, za šta bi posle mene optužili“, izjavio je Batočanin.

????????????????

On je dodao da mu ističe ugovor sa Gradom, pa će sa gradonačelnikom razgovarati šta dalje u vezi organizacije festivala, jer poslednje tri godine dobija iz gradskoh budžeta 400.000 dinara, pošto je manifestaciju, čiji je idejni tvorac koju je zaštitio kao brend, dao Gradu da je koristi kao stalnu privredno-turističku organizaciju od značaja za Grad.

Slaven Batočanin kaže da se nada se da će kada prođu sankcije vezane za suzbijanje epidemije korona virusa, da će ipak postojati neki termin da se jubilarna „Čvarkijada“ obeleži. „Ja već danas počinjem pripreme kao da će je biti, u dogovoru sa Gradom, da budemo spremni za to“, zaključuje Batočanin.

9 comments on ““Neću da budem valjevski Šešelj da me izvlače iz Kolubare”

 1. Predaja

  Eeeeeeeee počeli i komunisti da se plaše, konačno pade prozor, šta bi rekao Stjepan Filipović

  Reply
 2. Sloboda prasicima

  Svinje i prasici sada mogu da odahnu. A vala i mi sto živimo u centru grada. Dogodine pravite u vašim selima ili na Divcibarama da unapredite turizam. Boze hvala ti a i državim organima koji su bojažljivo počeli da primjenjuju i sprovode zakon koji mora da vazi za sve.

  Reply
 3. Mirko

  Žalosno je da komentarišete, da organizuju u svojim selima ili pak na Divcibarima, zbog razvijanja turizma!!! Strašno,koliko ste vi koji živite u centru grada veliki gradjani prvog reda,a sve ostale nazivate seljacima! Štitite se blata i opanke od kog ste pobegli na asfalt,pa ste digli glave kao Mioljski Ovan!!!
  P.s. Treba odrzati što pre manifestaciju i cvarkijadu i sve ostale koje se održavaju kao tradicija grada Valjeva, naravno uz preporuku struke ,kao što se to radi u drugim Gradovima i Opštinama!

  Reply
 4. Pedja

  Zamolio bih Slave(a)na da prestane da nosi majice sa Ce Gevarom i sa Stjepanom Filipovicem.Nije ih dostojan 🙂

  Reply
 5. Goran

  Да ли сам ја ово добро прочитао…човек наплаћује од града 400.000 динара годишње на име идеје о фестивалу???…нема нама помоћи!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.