Mionica:Počela Dečija nedelja

Programom na Trgu vojvode Mišića danas je u organizaciji opštine Mionica počelo obeležavanje Dečije nedelje. Deca iz Predškolske ustanove „Neven“ i učenici nižih razreda Osnovne škole „Milan Rakić“ su uživali u predstavi za decu,,Šta ću biti kad porastem“ pozorišta „Šareni suncokreti”. Takođe su učestvovali i u radionici tokom koje su ispisivali poruke ljubavi, solidarnosti i saradnje i vezivali ih za balone, koje su sa Trga puštali za drugare širom sveta. Nakon programa na Trgu, predškolci su posetili opštinu Mionica i bili gosti predsednika Opštine Bobana Jankovića u Danu otvorenih vrata.

Sutra su na programu dečije radionice za mališane iz Vrtića i to: ekološka radionica ,,Zašto se Planeta ljuti?“, radionica  izrade igračaka od rečiklažnog materijala, zatim ,,Ko želi da crta – ovo je prilika!“ ,,Ishranom do zdravlja“ i ,,Spretne ruke – svet bez muke“ – učimo da tkamo. Za predškolce i osnovce biće održan koncert učenika Muzičke škole iz Mionice ,,Slušamo violinu“.

Ove godine, Dečja nedelja se obeležava pod sloganom ,,Podeljena sreća dva puta je veća!“ i organizuje se u znaku Godine solidarnosti i saradnje  koju je proglasila Vlada Republike Srbije u cilju podizanja svesti o važnosti  kontinuiranog angažovanja na unaređenju saradnje i solidarnosti među građanima, posebno u uslovima epidemije koja nas je zadesila u 2020.godini.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.