Gorica Božić više nije rukovodilac, turistička nije posebna grupa

U Gradskoj upravi više ne postoji posebno grupa  turističke inspekcije već je od sada ova grupa deo inspekcijskih poslova. Zbog  imenovanja mimo zakona Gorice Božić na mesto rukovodioca turističke inspekcije tužilaštvo je pokrenulo postupanje po podnetim krivičnim prijavama.

Kako smo uopšte dobili turističku inspekciju kao zasebnu grupu?

Početkom 2019. godine odbornica Gorica Božić podnela je ostavku na mesto odbornika da bi samo par dana kasnije tačnije 1.marta 2019 ista zaposlena u Gradsku upravu na mesto turističkog inspektora. Grad Valjevo njenim zapošljavanjem praktično je prvi put dobio turističkog inspektora. Vrlo brzo potom izmenom ranijih rešenja  na mesto turističkih inspektora dolaze I Borko Aleksić I Djordje Jovančić. I jedan I drugi u Gradsku upravu su ušli po osnovu ugovora I bili angažovani u sada već čuvenom Kabinetu tadašnjeg gradonačelnika Gvozdenovića. Upravo u tom trenutku je nastala turistička insekcija kao zasebna grupa .

Zaposleni u upravi svedočili su tada, da je ovo zapošljavanje pratilo I posebno uredjenje kancelarijskog prostora , a ono što je ostalo nejasno jeste da li je grad finansirao sredjivanje kancelarije ili se radilo o ličnoj donaciji zgradi Uprave? Ukoliko je grad finansirao sredjivanje zašto samo te kancelarije, a ne I ostalih? Da li je samo ova kancelarija imala poplavu, požar ili neku drugu nepogodu koja je izazvala sredjivanje? Ako se pak radilo o donaciji, na osnovu kojih kriterijuma je Gradska uprava donela odluku da uredi upravo I samo tu kancelariju?

Istovremeno Božićeva je imenovana za rukovodioca ove grupe čime je praktično turistička inspekcija postala jedini deo odeljenja inspekcijskih poslova sa posebnim rukovodiocem.  Upravo ova činjenica bila je povod za niz krivičnih prijava protiv odgovornih lica s obzirom da shodno  Zakonu o zaposlenima u organima teritorijalne autonomije i lokalne samouprave uslov za rukovodioca grupe  najmanje 3 godine radnog iskustva sa sedmim stepenom. U krivičnim prijavama navedeno je da je ista  u momentu stupanja na dužnost imala 17 meseci .  Ukoliko se ova informacija pokaže tačnom neće biti teško zaključiti da osnov dakle, nije postojao. Postupanje Tužilaštva odnosilo se I na službena lica Doma zdravlja , a u vezi falsifikovanja službene isprave upravo po krivičnoj prijavi koja se odnosila na Božićevu prilikom njenog prelaska u Upravu. Epilog ove istrage se još uvek očekuje.

Načelnica Gradske uprave Jelica Panjković Tešić objašnjava da ni drugi delovi inspekcijskih poslova nisu imali posebne rukovodioce. “Ni recimo gradjevinski inspektori nisu posebni I ostali pa se zato sada pristupilo izjednačavanju statusa svih inspektora bez obzira o kom delokrugu se radi “, rekla je Panjković.

 Ipak na pitanje novinara šta je bio motiv za formiranje posebne grupe Panjkovićeva kaže: “To je bio dogovor ljudi koji su zajedno sa upravom organizovali rad uprave.“

Zašto je samo u ovom slučaju formirana grupa i rukovodilac pitanje je na koje načelnica Uprave izbegla odgovor koristeći floskulu:“ To je stvar vidjenja kako će se nešto organizovati“.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković odlučno je demantovao da izjednačavanje statusa ovih lica sa drugim inspektorima ima bilo kakve veze sa Božićevom:” Ne,  nije razlog nijedno lice posebno,   isključivo je  odluka doneta u cilju koordiniranja poslova i ukupnog rada inspekcijskih poslova“.

Božićeva je najpre bila zaposlena u Domu zdravlja kao glavna sestra socijalne medicine i odseka za tehničko osoblje higijene. Svojevremeno je bila I  predsednica UO PU Milica Nožica, ali je ovo mesto izgubila na osnovu glasanja članova UO od kojih je većina smatrala da predsednik treba da bude predstavnik roditelja. U protekle četiri godine Božićeva je bila  i predsednica Saveta Tešnjarskih večeri , ali I predsednica  ili član brojnih komisija I radnih tela.

23 comments on “Gorica Božić više nije rukovodilac, turistička nije posebna grupa

 1. Aktiviskinja

  Da se zovu žene Djorđa Jovanovića i Borka Aleksića koje su zaposlili preko partije da rade u stranci a ne da bleje kući dok druge devojke idu od kuće do kuće, rade kao crnci. Zaposlili ste pola familije sram vas bilo.

  Reply
  1. Копир

   Па зар и лепи Мића из Тубића није запослио жену преко партије али и она такође нема страначке активности?

   Reply
  2. Štamd

   I kume i kumići i majke i tetke koje su do posla u državnim firmama došle preko stranačkog uticaja gorepomenutih lica dok smo mi ostale aktivistkinje spavale u stranci i dozvolile sebi da nas ova dva lika postrojavaju.

   Reply
 2. Zoran

  Načelnica uprave je neposredno odgovorna za sve u vezi Gorice Božić, bez obzira da li joj je neko naredio ili ne. Njen posao je da radi po zakonu a ona lično je taj zakon prekršila i nemojte da se pravi nevešta. Te osobe za funkcije sve daju.

  Reply
 3. Vesna

  Toga će sve više biti u budućnosti pošto ima puno zle krvi između samih naprednjaka budući da su ovi bivši preterali sve mere i bezobrazluka i bahaćenja. Ali zamislite šta će biti sutra kada izgube vlast, za godinu, dve nebitno. Pojedini će morati da se isele iz Valjeva… Provetite kako su se svi ti članovi kabineta zaposlili i reagujete što su našoj deci uzeli hleb…

  Reply
 4. Domar

  Sada polako redom,koje dobijao tendere i razne donacije za manifestacije.A najvažnije ustanoviti pravu vrednost na primer stola i stolica dalije bila cena puta dva ili tri i koje potpisivao..

  Reply
 5. Slađa

  Treba reći da je pomenuta Gorica zadržala istto zvanje Savetnika i istu platu, kao i službeni auto, nastavlja da radi posao ispektora koji je i radila, a to što joj nepiše Rukovodilac baš je briga. Jeftin trik!!!

  Reply
 6. Sveta

  Krajnje vreme da ovu ženu ostavite na miru.Priča je montirana.Bilo bi dobro da se osvrnete na prodavači
  ce Pin ponga.

  Reply
 7. Hiram

  Sve su ovo samo različiti izdanci jedne stranke koja se zove SNS. Različita su samo njihova imena, a način funkcionisanja je isti.

  Reply
 8. Mantra

  A tetkino čeljade Violeta, ona ostade na svojoj funkciji, mogli ste i njoj izmisliti neku direktorsku fotelju??

  Reply
 9. barba

  Nikada kao u poslednje četiri godine nije doveden veći sajam na neka radna mesta u gradskoj upravi.Poverovao sam da ce novi gradonacelnik pokušati da napravi neki red,međutim i on je počeo da imenuje ljude na strucna radna mesta koji sa strukom na VI !

  Reply
  1. Radnik

   E da je smo u Javnoj upravu. Svuda u drzavno javni sektor, Krusik Vodovod JKP EPS.. a svi drugi , skrajnuti sikanirani od napredne omladine, A za ove sto zadnjih 8 goodina piju krv i Bahate na narodu nemam epitet ili pridev jer barabo sto god kazes ili kazemo za njih uvredicemo drugu stranu , ne bi da vredjam SLJAM.

   Reply
 10. Goran Markovic

  Zna se ko je bio odgovoran za donosenje odluka , a to je gvozdenovic bivsi gradonacelnik koji se sa njegovom ekipicim bahatio , trosio nas novac , pretio itd. Jelica Panjkovic mora da odgovara za ovo sto je dozvolila kao Nacelnik gradske Uprave da gorica Bozic BEMAKO zasnije radni odnos a da ne pricamo o nekoim postavljenju kao sefa , gde je upravo izjavom sama sebe demantovala da ove druge Inspekcijske sluzbe nisu imale izdvojen deo kao Turisticka !Zasto se cuti da je specijalno kancelarija za goricu Bozic BEMAKO renovirana dok druge lice iz 19 veka i sta je bio povod jel lazno prijavljivanje da se desila neka havartija u toj kancelariji{ kako samo u toj} ko je opremao namestaj u toj kancelariji i koliko je to kostalo sve nas gradjane . Medjutim pojavom gorice Bozic BEMAKO u desavanjima u Valjevu nazalost dovelo je do niza problema u mnogim Ustanovama gde se poominje njeno ime u losem kontekstu .Podseticu vas da je isto tako bila glavna sestra gde je pored nje samo dvoje bilo u Domu zdravlje u Socijalnoj medicini sto je apsurd a to mesto kao nacelnika sluzbe pripada lekaru specijalisti Socijalne medicine gde se i tu vidi bahatost i alvaost za novcem i ponizavanjem zakona i sve to zbog kako kazu ,,velike,, ljubavi sa bivsim gradonacelnikom gvozdenovicem .Jelica Panjkovic mora da pokaze papir gde i kada je doneta odluka oko izbora i primanja u radni odnos gorice Bozic BEMAKO i ostalih , ako je { a sumajnja se} da je doticna falsifikovala dokumenta sa zaposlenima u Domu zdravlja oko radnog na mesto Turistickog inspektora sto je dotkaz iza krivicnu odgovornost . Jelica Panjkovic da javno kaze ko je jos koristio mesto sefa a nije imao zakonsko pravo i koliko je ostecen budzet grada Valjeva i kada i na koji nacin vratiti ono sto su ne zakonito dobijali prinadleznosti u vidu plata , prekovremenih i sl.Gradonacelnik Valjeva Lazar Gojkovic da je covek koji zeli da radi onako kao to zakon nalaze i da nije bitno ni jedno ime i prezime sto svi mi takav odnos podrzavamo i praticemo dalji rad jer je dosao u ambis i izivljavanje gvozdenovica i njegovih saradnika. Procitao sam pominje se bivsi kabinet gvozdenovica da nece nigde ici , da ali sinovci zaboravili ste da znamo sve i da zanmo da nastavljate da kanalite sadasnju vlasti Lazara Gojkovic u Valjevu a praveci se da podrzavate i da ste aktivni u zbivanjima u stranci sto naravno je za smeh jer ste odavno procitani kao i vasi komentari koje takodje znam odkle dolaze.U Opstini ima jos niz ne pravilnosti koje su se desavale za vreme bahatih bakamunda . Odgovorno tvrdim da je gorica Bozic BEMAKO dosla na radno mesto u Opstinu sa falsifikat papirima uz pomoc drugih osoba . Tuzite me i ocekujem i vecina 99% gradjna da ce Tuzilastvo kao i Policija ispostovati ono zasto su tu postavljeni a to je da se kriminal UNISTI a odgovorni kazne po zakonu ali bez OPORTUNITETA…

  Reply
  1. Milos

   Zar nisi pominjao jos neke kancelarije. I ti si Gorane kako vetar duva! Kako odjednom pises samo za Goricinu kancelariju?

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.