Biciklistima Sputnjika tri zlatne medalje na MTB Kupu Srbije na Fruškoj gori

Reprezentativac naše zemlje Bogdan Angelovski i ekipe mlađih kadeta i mlađih poletarki osvojili su prva mesta na pretposlednjem MTB Kupu Srbije koji je u nedelju održan na obroncima Fruške gore.

Po lepom vremenu, nastupilo je 15 biciklista Sputnjika, a na zahtevnoj, delimično mokroj stazi, najbolji je bio ovogodišnji mlađekadetski prvak naše zemlje Bogdan Angelovski koji je borbenom i besprekornom tehničkom vožnjom nadvisio sve svoje rivale i solo vožnjom ubedljivo trijumfovao na cilju. Njegova pobeda i 7. mesto Nikolić Nenada, 11. mesto debitanta Stefana Davidova i 14. mesto Milana Lazarevića su doprineli da BK Sputnjik pobedi u ekipnom plasmanu i preuzme vođstvo u generalnom poretku.

Ekipnu pobedu su ostvarile i mlađe poletarke među kojima su sestre Tošić: Natalija i Anastasije  osvojile srebrnu i bronzanu medalju, dok je najmlađa Natalija Kulinčević bila šesta. Kadet Borisav Đurić je i pored pada dobro vozio i na kraju se  zasluženo domogao drugog stepenika na pobedničkom postolju. Ženska ekipa BK Sputnjik u konkurenciji mlađih kadetkinja je osvojila srebrnu medalju pošto je Nikolija Kulinčević bila šesta, a Hristina Đurić osma. Kao četvrta ekipa ovaj Kup su završili mlađi poletarci među kojima je Lazar Angelovski bio deveti, a dva debitanta: Starčević Sava i Ćesarević Marko su  imali dobar nastup i ostvarili plasmane u sredini grupe. Veliku požrtvovanost ispoljio je još jedan debitant iz BK Sputnjik- Pavić Đorđe koji je nakon sudijske greške jednom odvezao trasu pa je ponovo startovao u konkurenciji poletaraca i uspeo trku da završi i osvoji poene na ovom važnom takmičenju.

 U generalnom plasmanu, Borisav Ćurić i Natalija Tošić su trenutno drugi pred poslednji Kup Srbije koji će se održati sledećeg vikenda u Pirotu  i na kojem će i ostali mnogobrojni članovi BK Sputnjik pokušati da poprave svoje plasmane i osvoje jedno od prva tri mesta u ovom najmasovnijem biciklističkom nacionalnom takmičenju u našoj zemlji.

FOTO: Angelovski, Đurić i sestre Tošić na postolju ( bksputnjikvaljevo@mail.ru)

1 comment on “Biciklistima Sputnjika tri zlatne medalje na MTB Kupu Srbije na Fruškoj gori

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.