44 slučaja korona virusa u Valjevu

Po podacima Zavoda za javno zdravlje od 14h 30. oktobra u Valjevu je registrovano još 44 slučaja korona virusa . Bez novih slučajeva u KO bili su Osečina i Ljig.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 21 osoba dok je za 285 lica odredjena mera kućne izolacije. Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1522.

Ostale opštine KO: Lajkovac 1, Mionica 7, Ub 1.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je u toku ove nedelje kod 56 đaka potvrđeno prisustvo koronavirusa i to kod 28 učenika koji pohađaju osnovnu školu i isto toliko u srednjim školama.

Prema njenim rečima u poslednjih 15 dana zabeležen je trend porasta zaražavanja ali su i dalje u pitanju sporadični slučajevi i kod većine zaražavanje se to dogodilo van školske sredine

Ona je istakla da se sprovodi intenzivan nadzor u školama i dodala da je blagovremenim intervencijama sa izolacijama učenika kod kojih je potvrđena infekcija ili kompletnog prelaska odeljenja ili cene smene na onlajn nastavu došlo do kontrole prenosa infekcije.

Kisić Tepavčević je izrazila nadu da će se nastava i dalje odvijati bez značajnih prekida, pri čemu je pohvalila učenike osnovnih i srednjih škola i nastavnike i profesore jer je očigledno da su se u većini škola poštovale preventivne mere.

Kisić Tepavčević je poručila da nije pobornik pooštravanja kaznene politike kada su u pitanju zdravlje i poštovanje mera, ali da to očigledno daje dobre rezultate.

1 comment on “44 slučaja korona virusa u Valjevu

 1. Wikiliks

  GRADONAČELNIČE, odmah potpuno ZATVARAJ sve kafiće, restorane, i KOCKARNICE!!!
  Ako to nisi sposoban da uradiš, onda podnesi ostavku!!!
  Alo, breee, 90.000 građana je UGROŽENO od epidemije korona virusa, a vi u Gradskoj upravi
  i Štabu za vanredne situacije i dalje krmeljate!!!
  Sve Inspekcije, Policiju, Komunalnu miliciju, i Vojne naoružane patrole, odmah na ulice, da kontrolišu sprovođenje
  naloženih mera za sprečavanje širenja epidemije!!!
  Ako se Valjevo pretvori u novi Vuhan, svi će te pred cenzurisano!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.