Tadić: Zahtevi turističkih radnika i vojne institucije

Odbornik Nebojša Tadić na konferenciji za novinare upoznao je javnost sa zahtevom koji su uputili predstavnici turističkih agencija gradonačelniku. U tom zahtevu oni traže odobravanje jednokratne pomoći zbog otežanih uslova rada. Druga tema njegove konferencije odnosila se na povraćaj kasarne i vojnih institucija u Valjevo.

„Predstavnici turističkih agencija uputili su dopis gradonačelniku da im grad pomogne u teškoj situaciji za njihov posao i taj dopis su dostavili i meni. Ja sam dopis prosledio gradonačelniku jer on jeste prava adresa za njihove probleme , a vi kao novinari možete sa svoje strane pomoći“, rekao je Tadić ističući da od gradjana neprestano dobija zahteve kako bi im pomogao , ali i da je njegov posao da zahteve prosledjuje na prave adrese.

U dopisu gradonačelniku turistički radnici navode: „Zbog novonastale situacije u Srbiji, izazvane epidemijom kovidom 19, vanrednim okolnostima u kojima smo se našli i zatvorenim granicama u jeku turističke sezone, pa sve do danas, turizam je grana koja je imala najviše gubitaka. U Valjevu posluje sedam turističkih agencija sa licencom organizatora putovanja i šest turističkih agencija, posrednika, čiji su radnici, kao i njihove porodice dovedene na rub egzistencije. Sledeći primere turističkih agencija iz Vojvodine, Beograda, Raške, Niša, Kragujevca i Kraljeva gde su lokalne samouprave obezbedile pomoć shodno svojim mogućnostima, mi vam se obraćamo sa zahtevom da nam pomognete u vidu jednokratne pomoći po zaposlenom radniku u turizmu, i to za agencije-organizator putovanja 70.000 dinara po radniku u radnom odnosu na neodređeno vreme i agencije posrednike 35.000 dinara po radniku u radnom odnosu na neodređeno vreme, čime bismo sačuvali zaposlene radnike i izmirili osnovne režijske troškove. U agencijama već mesecima nema prodaje aranžmana, pa možemo slobodno reći da je turizam na respiratoru, a ovakav vid pomoći bio bi samo jedan od antibiotika da pokušamo da preživimo”.

Ipak centralna tema ovog Tadićevog obraćanja javnosti bila je vojska I njene institucije za koje je rekao da veruje da pripadaju Valjevu na osnovu bogate istorije grada. “Postavlja se vrlo prosto pitanje: Zašto Valjevo ne može da bude vojna prestonica u miru? Ovih dana vidimo da se u Srbiji raspravlja o porušenim zgradama vojske u poslednjem bombardovanju. Postoje razne ideje, ali ne i to da i dalje ti objekti budu sedište naše vojske, što znači da interesne grupe hvataju zalet i biraju lokacije. Mi Valjevci treba da pošaljemo inicijativu svim nadležnim državnim institucijama da donesu odluku o pravljenju novog sedišta srpske vojske u Valjevu. Srbiji je potreban jedan veliki vojni kompleks koji treba da bude tako veliki i prilagođen novim izazovima, da bude srpska varijanta Pentagona. U okviru tog projekta potrebno je zatražiti izgradnju nove vojne akademije i vojne gimnazije. Treba da krenemo od onoga što je već bilo u Valjevu, a nerazumnim, kratkovidim odlukama ukinuto i porušeno”, rekao je Tadić , odbornik SPAS-a.

5 comments on “Tadić: Zahtevi turističkih radnika i vojne institucije

  1. Hiram

    Ideje i inicijative gospodina Tadića su sve besmislenije. Sa pažnjom očekujem da na nekoj od sledećih konferencija predloži da se u Donjoj Grabovici otvori kosmodrom.

    Reply
  2. Nandor

    Samo napred Tadiću! Vidiš ti ovu retoriku, kao šta se ovaj primio, pa legendo izađi sa idejom i stani iza nje. Čovek koristi medije da prenese ideje građana, pa šta tu može da bude loše.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.