Jedan novi slučaj korona virusa

U protekla 24 sata u Valjevu je registrovan jedan novi slučaj korona virusa. Ostale opštine KO nisu imale novoobolele.

Na bolničkom lečenju trenutno nema Valjevaca dok je 12 ljudi u kućnoj izolaciji. Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1185.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je, prema podacima Evropskog centra za kontrolu bolesti, rizik od zaražavanja koronavirusom u Srbiji među najnižim u Evropi.

Zamenica direktora „Batuta“ je, govoreći o epidemiološkoj situaciji u školama, koje su počele da sprovode nastavu pre skoro mesec dana, precizirala da je osnovnim školama zaraženo 39 učenika, a u srednjim 16.

Sem u jednom slučaju, radi se o sporadičnom oboljevanju van školske sredine. Reagovalo se odmah, ta deca nisu išla u škole i nije došlo do prenošenja u tim obrazovnim ustanovama, istakla je ona.

Kisić Tepavčević je ukazala na to da svi zaraženi učenici imaju blagu kliničku sliku ili nemaju simptome, i naglasila da je stabilna epidemiološka situacija u školama direktni pokazatelj dobre organizacije nastave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.