SPAS – Tadić: Potrebni planovi i angažovanost

Odbornik SPAS-a Nebojša Tadić ukazao na konferenciji za novinare, da je Valjevu pod hitno potreban plan razvoja u naredne 4 godine , ali i socijalne karte za sve osetljive kategorije gradjana. Tadić kaže da mu pojedini zameraju na angažovanju i saradnji sa medijima.

Odbornik SPAS-a valjevskim novinarima skrenuo je pažnju na činjenicu da nekima u Valjevu ne odgovara razmena informacija i saradnja sa medijima . „U skladu sa demokratski smenjivom vlasti za platu odbornika kažem šta imam. Teme su mnoge , ali kao odborik pokušavam da stvorim ambijent za razmatranje svih tema . Imamo situaciju da su se svi svadjali sa novinarima u prošlom sazivu , zašto da  se svadjamo sa ljudima koji treba da prenesu javnosti naše reči. Pa je bilo da se gospodja vredja ,a da pritom oni koji vredjaju ne vode računa o svom ponašanju, ni o čemu.Reakcije na ovakvu razmenu informaciju pokazuju da je politički život zapao u degeneraciju. Mnogi me pitaju zašto sam izabrao saradnju sa medijima . Sugerišu mi da se izdignem iznad vas i budem oprezan, na distanci . Ali ja vas obaveštavam da neću odustati od ovakve saradnje. Jer sve što kažemo i prenesemo može da ima uspeha, a sve što ćutimo ne može da ima uspeha. Optužili su me da želim da potkupim medije. Kakv apsurd da ja treba da potkupim medije? Da prenesu stavove i mišljenje gradjana i odbornika? Ali ja neću odustati“, rekao je Tadić.

On navodi da su gradjani glasali za vlast koja će raditi u njihovu korist i da s tim u vezi svako ima svoj udeo u odgovornosti. „Tzv elita u Valjev nije spremna za rad. A gradjani su glasali da žele rad i vlast koja neće učestvovati u muljanju i mulju svih prethodnih decenija. Gradjani očekuju rad , veliki i sveobuhvatni. Da odmah dobiju upravu i javna preduzeća koja će biti servis gradjana, tim oko gradonačelnika koji će biti dostupan gradjanima.  Žele promenu odnosa i atmosfere u gradu . Da ovaj grad napreduje.  Znam da novi gradonačelnik i saziv Skupštine ima kapacitet da donese promene. Šansa koju smo dobili od naroda mora da se razume , a ne da se uljuljkamo u gradskom aparatu“, tvrdi Tadić.

Za naredni period Tadić najavljuje tribine, razgovore sa gradjanima i ukazivaje na brojna pitanja koja gradjani imaju. Za sebe kaže da oseća odgovornost prema onima koji su ga glasali ali i svim gradjanima i obećava da će na svakoj sednici Skupštine grada upravo iznositi probleme koje gradjani imaju kako bi se što pre rešili.

„Primio sam deset hiljada dinara , ali ne samo ja već i ostalih 50 odbornika . Ja ne znam šta su oni radili . Ja imam nameru da govorim šta se dešava onde gde se nalazim. Potrebno nam je pod hitno da imamo plan razvoja Valjeva za 4 godine, za prvu godinu, za nastupajući mesec , za sledeću nedelju i za sutra. Potrebno nam je da izvršimo veliku mobilizaciju Valjevaca bez obzira gde u svetu žive i rade ,a naročito onih koji žive u Beogradu i sve u Valjevu bez obzira da li su članovi neke stranke ili ne . Potrebni su profesionalci i ljudi dobrih amera ,a svedoci smo da su takvi odvedeni odavde u svet . Potrebno je u najkraćem roku utvrditi realnu socijalnu kartu. Moramo znati koliko je samohranih majki, životno ugroženih, beskućnika, starih ostavljenih bez pomoći“, rekao je Tadić.

Kako se moglo zaključiti Tadićeva očekivanju su angažovanost gradjana i izabranih lica , a u cilju vraćanja statusa Valjevu koji zaslužuje i koji je Valjevo imalo u nekim davnim vremenima. Svoju ličnu ulogu i doprinos vidi u transparentnom radu , bez skrivenih informacija, kao poluga i posrednik izmedju gradjana i onih koji donose odluke, a u korist gradjana Valjeva. „Ja sam partijki dres samo pregrnuo dok su ga neki obukli pa koriste i kao pidžamu“, zaključio je Tadić.

8 comments on “SPAS – Tadić: Potrebni planovi i angažovanost

 1. Ćevap

  Ovaj se baš uživeo u svojoj ulozi. Da li ćeš nam izneti neki info iz naše najveće fabrike u Gradu, jer znamo da si tamo цензурисано svojevremeno neke sa visokog položaja, pa nam malo pojasni sta se to zbiva u firmi, dokle će se ići sa otkazima jer ti otkazi trenutno daju mogućnost da se socijalna karta dopuni nekim imenima nažalost.

  Reply
 2. Pedja

  Ja se samo Neso bojim da ce oni nastaviti da rade kao i pre a Ti ces im posluziti kao paravan pred narodom da u vlasti ima i normalnih i odgovornih ljudi.Opasna je to mas(o)inerija oko Tebe.

  Reply
 3. Milan

  Jel primecuje ovaj strucnjak koliko je opasno poceo da smara I dosadjuje sa ovim bezveznim konferencijama?

  Reply
 4. Pozitivan

  Siguran sam da vecina valjevaca prepoznaje sopstveni interes u recima ovog coveka. Istog onog koga su glasovim i izabrali. Nadam se da cete i vi koji sve posmatrate crno shvatiti da ovakvima treba pomoci i pohvaliti a ne kinjiti i degradirati. Ko god da si cestitam ti. Gazi napred za moje i svacije dobro i nikada nikada ne citaj komentare !

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.