Povučena odluka o obustavi plaćanja – sledi rebalans budžeta

Novo Gradsko veće stavilo je van snage odluku prethodog Veća o obustavi plaćanja na 45 dana. Načelnik budžeta Željko Tabašević na sednici Veća rekao i da je u toku priprema drugog rebalansa budžeta.

Samo nekoliko dana pre ustanovljenja nove vlasti u Valjevu, Gradsko veće je donelo odluku na telefonskoj sednici 13.avgusta da na period od 45 dana obustavi plaćanja iz budžeta i iz ove odluke izuzeo zarade, putne troškove, socijalna davanja, troškove privremeno-povremenih poslova, rashode za dobijena namenska sredstva iz Republike I sl.

Ipak ova odluka sadržala je I navod vezan za javne nabavke koje su po odluci morale biti obustavljene. Tako je novo rukovodtsvo osim niskog izvršenja budžeta sačekala I odluka koja ograničava bilo kakv dalji rad.

Na prvoj sednici novog Veća ova odluka prethodnika je stavljena van snage.

Načelnik budžeta Željko Tabašević opoziv odluke obrazložio je činjenivom da je u toku priprema drugog rebalansa da I da su direktni I indirektni korisnici budžeta dostavili predloge finansijskih planova uskladjene sa umanjenim prihodima budžeta za period januar-jun 2020. Godine.

Kako Vamedia saznaje prva radna sednica Skupštine biće održana krajem tekućeg meseca, a svi su izgledi da će se pred odbornicima naći I rebalans. 

1 comment on “Povučena odluka o obustavi plaćanja – sledi rebalans budžeta

  1. Ostavka

    Šta čeka taj Tabasevic,i on treba da podnese ostavku,on je bio za povećanje plata,i sada je za smanjenje plata,tako je lako biti ekonomista sa tudjim parama

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.