Pojašnjenje naredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na telefonskoj sednici, održanoj u subotu 29.8. 2020. godine, doneo naredbu kojom je produžen rad ugostiteljskih objekata, koji imaju otvorene bašte do 1 čas posle ponoći u dane vikenda.

Zbog nedoumica i pitanja ugostitelja i građana, da li se produženje rada odnosi i na zatvorene objekte, naredba je detaljnije formulisana i glasi da obavljanje ugostiteljske delatnosti u zatvorenom delu objekta svakog dana otpočinje u 6 časova, a završava se najkasnije do 23 časa.

Obavljanje ugostiteljske delatnosti u otvorenom delu objekta (bašti) otpočinje u 6 časova, a završava najkasnije do 23 časa radnim danima, a u dane vikenda otpočinje u 6, a završava najkasnije do 1 čas narednog dana.

Dakle, produžetak rada je omogućen petkom, subotom i nedeljom za ugostiteljske objekte koji imaju otvorene bašte, dok će u zatvorenom prostoru istih tih objekata, ali i drugih objekata, gosti moći da borave do 23 časa tokom cele nedelje.

1 comment on “Pojašnjenje naredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

  1. Danijel

    Kada ćovek stanuje na jedan metar udaljenosti od kafane koja deset godina ugrožava njegovo zdravlje i prostor u kome živi priznaćete da bi takav čovek vremenom mogao da postane veoma nervozan i nezadovoljan. Kada bi inspekcije (građevinska, komunalna, i sve ostale) detaljnije pretresle objekte koji su veoma trošni i stari gotovo pred rušenje, u takvom objektu se emituje muzika i buka koja je nepodnošljiva i bukvalno znam mnoge ljude koji su morali da se isele iz svojih rođenih kuća. Vlasnici kafića su u većini slučajeva iz ruralne sredine i oni nemaju nimalo razumevanja za njihove “komšije”.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.