Biciklistkinje valjevskog Sputnjika prve na Kupu Srbije u Bačkom Petrovcu

Na četvrtom drumskom Kupu Srbije koji je u nedelju održan u Bačkom Petrovcu, u konkurenciji mlađih poletarki ekipa BK Sputnjik osvojila je prvo mesto. U ovom timskom uspehu učestvovale su Anastasija Tošić koja je osvojila bronzanu medalju, Natalija Tošić koja je bila četvrta i Natalija Kulinčević na petom mestu. Uspeh je utoliko veći jer su sve tri mlade Valjevke vozile MTB bicikle pošto klub zbog finansijskih poteškoća ne može da im obezbedi adekvatne trkačke bicikle.

Reprezentativac Srbije, član BK Sputnjik Bogdan Angelovski je u trci mlađih kadeta osvojio odlično drugo mesto nakon čega je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Kupa Srbije. U istoj trci Milan Lazarević i Nenad Nikolić su na cilj stigli u glavnoj grupi što je omogućilo i dobar ekipni plasman ovog Valjevskog kluba. Među mlađim kadetkinjama, biciklistkinje Sputnjika Đurić Hristina i Kulinčević Nikolija su ostvarile solidne plasmane na šesto i osmo mesto, dok su se kadet Vanja Maksimović i mlađi poletarac Angelovski Lazar osvojili pozicije oko 15-og mesta u svojim trkama.

Biciklisti Sputnjika, nakon osvojenih 17 medalje na ovogodišnjim državnim prvenstvima, od kojih je 9 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzane, imaće priliku da uveličaju ovu sjajnu nisku trofeja već u subotu na prvenstvima Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji koja će se održati u Čačku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.